گفت و گوی اختصاصی ورزش در پارس با بانوی قهرمان دونده و دوچرخه سوار فارسی/ ساناز پرهیزی: به دنبال کسب قهرمانی در آسیا هستم
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۹کرونا در تمرینات فجر شهید سپاسی شیراز
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۳عضو کمیته فنی کنفدراسیون طناب زنی آسیا گفت: بی مهری زیادی به تیم فارس که اولین مدال آوران مسابقات برون مرزی در رشته ورزشی طناب زنی بودند شده است و ما از نهادهای مختلف مطالبه گر هستیم.
فاطمه شیبانی در گفت و گو با خبرنگار ورزش در پارس، ناراحتی و مطالبه های بسیاری از مسئولین برای عدم توجه و دیده نشدن دختران طناب زنی فارس داشت و اظهار کرد: برخی ورزشکاران رشته طناب زنی با هدف تقدیر و دیده شدن در برنامه عصر جدید شرکت کرده اند و حتی از آنان تجلیل شده است اما از دختران فارس که در آسیا دارای سکو هستند هیچ تقدیر و تشکری نشده است.
وی با بیان اینکه شعار فدراسیون ورزش های همگانی ورزش برای همه است و ورزش طناب زنی یک ورزش قهرمانی است و همگانی نیست، افزود:ورزش طناب زنی در ساختار نباید زیر مجموعه ورزش های همگانی باشد و یا اینکه اگر باشد،بعنوان یک رشته ورزشی قهرمانی دارای ردیف بودجه جهت اعزام باشد.
رئیس کمیته طناب زنی استان فارس با اشاره به اینکه نگاه ها به سمت این رشته ورزشی حرفه ای و جدی نیست و به صورت نمایشی به آن نگاه می کنند، ادامه داد: این نوع نگاه به ما و فعالین در این رشته ورزشی بر میگردد که تبلیغات خوبی در این زمینه نداشتیم و طناب زنی در ایران به عنوان یک برنامه نمایشی جهت افتتاح مسابقات انجام می شود و ما نیز برای دیده شدن و معرفی رشته خود مجبور به اجرا در چنین جاهایی هستیم.
شیبانی بیان کرد: مجبوریم برای دیده شدن و معرفی به سمت رسانه ها و صدا و سیما روی بیاوریم، همین اتفاقی که در عصر جدید می افتد، مهم است که چگونه و به چه شکل بخواهیم این رشته را معرفی کنیم و دیده شویم تا به ساختار رشته آسیب وارد نشود.
دیده شدن استعداد ها با دیده شدن یک قهرمان خیلی فرق دارد
وی ضمن انتقاد از برنامه های نمایشی طناب زنی در مسابقه عصر جدید، اضافه کرد: اینکه عصر جدید به دنبال کشف استعداد و معرفی افراد است جنبه مثبتی دارد اما بزرگترین ضربه برای یک ورزشکار حرفه ای جایی است که شخصیت خود و ساختار رشته ورزشی را تغییر بدهد و روی صحنه ای قرار بگیرد که داور ورزشی برای قضاوت نیست.
عضو کمیته فنی کنفدراسیون طناب زنی آسیا گفت: چرا باید عملکرد وزارت ورزش و برخی فدراسیون ها در برخی رشته های ورزشی اینقدر کم رنگ باشد که ورزشکاران حرفه ای برای دیده شدن چهارچوب رشته ورزشی خود را تغییر بدهند؟ آیا خلأ عدم اهمیت مسئولین ورزشی با شرکت در برنامه عصر جدید پر می شود؟
شیبانی با بیان اینکه ما نباید در مسیری باشیم که مربی یا ورزشکار ما خلأ دیده نشدن را حس کند و بخواهد به سمت برنامه هایی مانند عصر جدید برود، خاطرنشان کرد: وقتی یک تیم طناب زنی از ابزاری غیر از طناب در اجرای مهارت های طناب زنی و معرفی این رشته ورزشی استفاده می کند ، یعنی آسیب این رشته ورزشی که وارد جنبه اجرای نمایشی در سبک نمایش می شود.
وی همچنین دغدغه خود را شاگردانش عنوان کرد و ابراز داشت: از تیم پنج نفره فارس که سه نفر دارای سکو هستند هیچ تشکری انجام نشد و از مرداد ۹۸ تاکنون شاگردان من منتظر یک تشکر هستند و تمام حرف من این است که وقتی ورزشکاری در سن ۱۴ سالگی و در تحمل سخت ترین شرایط توانست به مسابقات آسیایی برود و کسب مقام داشته و آبروی کشورش راحفظ کند ، اما حتی یک مسئول از او یک تشکر خشک و خالی نکند دیگر هیچ انگیزه ای برای ادامه راه نخواهد داشت و وارد مسیر دیگری می شود و این رشته در آینده هیچ ورزشکار حرفه ای نخواهد داشت.
رئیس کمیته طناب زنی استان به مقایسه وضعیت طناب زنی از گذشته تاکنون پرداخت و بیان کرد: در گذشته سیستم مسابقات آموزش و پرورش قوی تر و گسترده تر بود و اکنون بسیاری از رشته ها حذف شده اند و در کل تعداد رشته هایی که هر سال در مسابقات شرکت می کنند رفته رفته کمتر می شود. در حال حاضر نگاه فدراسیون ورزش دانشآموزی مانند گذشته نگاه مثبتی است و از نظر علم ورزش و در بعد همگانی کردن ورزش اکنون موفق تر از قبل است اگر چه دید قهرمانی نسبت به گذشته کمتر شده است.
وی در پایان ضمن مطالبه از فدراسیون ورزش های همگانی و آموزش و پرورش، مسئولان استان فارس و شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: چرا برای بقیه رشته ها می توانند کاری انجام بدهند اما برای این رشته نمی شود؟ اگر نگاهی باشد باید برای همه رشته ها یکسان باشد زیرا سختی همه برابر است.
فاطمه شیبانی عضو کنفدراسیون طناب زنی آسیا و رئیس کمیته طناب زنی استان فارس از دوران دانش آموزی ورزشکار بوده و در مسابقات چندین رشته مختلف ورزشی شرکت کرده و دارای عناوین قهرمانی میباشد، وی همچنین دارای مدرک مربیگری و داوری بین المللی طناب زنی میباشد.
انتهای پیام/