بانوی پاراتکواندوکار شیرازی همچنان در صدر رنکینگ جهانی
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵رئیس هیئت ورزش های همگانی فارس: فعالیت های ورزش همگانی مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی / برنامه های آموزش مجازی در دستور کار
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶ریباندینگ یک رشته مفرح ورزشی است که بر روی وسیله ای به نام مینی ترامپولین با حرکات ریتمیک، پرش و جهش هایی انجام می شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ورزش در پارس، ریباندینگ شامل سه شاخه اکسرسایز، جامپینگ فیتنس که بخش حرفه ای این رشته هستند و ریباند تراپی که بخش درمانی و پزشکی است می شود.
ورزشکار مدت زمان طولانی می تواند با وسیله کار کند و معلق بودن در فضا، تنوع حرکتی و کسب مهارت باعث جذابیت این رشته ورزشی می شود. ۵۰ کشور در سراسر جهان در این رشته ورزشی فعالیت می کنند و این رشته در برخی از کشور ها به صورت آکادمیک آموزش داده می شود.
در این گزارش به بررسی جامپینگ فیتنس می پردازیم.
مسئول کمیته جامپینگ فیتنس استان تاریخچه این رشته ورزشی در ایران را تشریح کرد و گفت: در سال ۱۳۹۰ یونس ضیغمی از ملی پوشان ژیمناستیک کشور تحقیقاتی در این زمینه انجام داد و پس از بررسی هایی در سال ۱۳۹۴ این رشته زیرمجموعه آمادگی جسمانی ثبت شد.
مریم سعیدی شامگاه شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در گفت و گوی زنده اینستاگرامی با سازمان آمادگی جسمانی استان با بیان اینکه در ابتدا از لحاظ تهیه وسایل دچار مشکلاتی بودیم، اظهار داشت:حدود هفت ماه فعالیت های ما متوقف شد و پس از آن توانستیم خود را به استان هایی که سابقه چندسال فعالیت داشتند برسانیم و رده سوم کشوری را کسب کنیم، برنامه ریزی کرده ایم در سال جاری نیز رده های بالاتری را به دست آوریم.
وی نقش موزیک در جامپینگ فیتنس را بسیار مؤثر دانست و افزود: موزیک نقش مؤثری در این رشته دارد و حرکات برگرفته از ایروبیک و آمادگی جسمانی است، در این رشته محدودیت سنی نداریم اما کلاس ها رده بندی شده است به طوری که برای هر گروه سنی طراحی تمرین و حرکات خاصی وجود دارد.
مسئول کمیته جامپینگ فیتنس استان با اشاره به تقسیم بندی کلاس ها در سه بخش کودکان، نوجوانان و بزرگسالان، بیان کرد: با توجه به اینکه در هر رشته ورزشی سلامتی و تندرستی اولویت است، در این رشته به ایده آل های افرادی که در کلاس شرکت می کنند نیز توجه می شود.
سعیدی با بیان اینکه تعادل با اعتماد به نفس رابطه مستقیمی دارد، ادامه داد: حرکات کودکان در قالب سرگرمی ارائه میشود تا کودک در مدت زمان کوتاهی به توانایی جسمی و مهارت های خوبی برسد، وقتی کودکان برای حفظ تعادل ترس هایی دارند و سعی می کنند تعادل خود را حفظ کنند اعتماد به نفس خود را نیز بالا می برند به طوری که تابستان سال گذشته در این زمینه نتایج رضایت بخشی از کلاس های کودکان داشتیم.
وی با تصریح بر اینکه نوجوانان در سن بلوغ هستند و تمایل به دیده شدن دارند، خاطرنشان کرد: طراحی تمرینی این رده سنی به گونه ای است که حرکات نمایشی دارند و بیشترین اجراهای سال گذشته ما مربوط به کلاس های نوجوانان بود. از آقای پاکفطرت که مشوق نوجوانان بودند نیز تشکر می کنم.
مسئول کمیته جامپینگ فیتنس استان ایده آل های کلاس بزرگسالان را چربی سوزی عنوان کرد و گفت: طراحی تمرینی کلاس های بزرگسالان ما نیز در همین زمینه است.
سعیدی با بیان اینکه تاکنون فردی در این کلاس ها آسیب ندیده است، اضافه کرد: ابتدا از ورزشکار اطلاعاتی از وضعیت وی می خواهیم تا اگر مشکلی داشته باشند با پزشک خود مشورت کنند و ما با توجه به مشاوره پزشکی فرد شدت، زمان و حجم تمرین را برنامه ریزی می کنیم.
مسئول کمیته جامپینگ فیتنس استان در رابطه با گله مندی افراد از تأخیر در راه اندازی کارگاه بیان کرد: همه برنامه ریزی ها انجام شده بود اما به خاطر تغییراتی که در فدراسیون اتفاق افتاد برنامه ها کمی تغییر کرد و از علاقه مندان در این رشته تقاضای صبوری دارم.
معایب و مزایای این رشته ورزشی از زبان سرپرست کمیته جامپینگ فیتنس کشور
دکتر زهرا حسینی شامگاه شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در گفت و گوی زنده اینستاگرامی با سازمان آمادگی جسمانی استان با بیان اینکه برای موفقیت یک مربی یا ورزشکار در رشته ورزشی شناخت کامل از آن رشته نیاز است، اظهار داشت: این رشته از معدود رشته هایی است که با پیشینه درمانی وارد بخش همگانی شده است و اثرات درمانی و توانبخشی رشته با توجه به مقالات و تحقیقات به اثبات رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش همگانی رشته گروه های سنی مختلفی از مبتدی تا حرفه ای تحت پوشش است، افزود: در رشته جامپینگ فیتنس در تمامی سطوح و محورها قابلیت حرکتی داریم به طوری که یا کل بدن و یا بخشی از آن فعالیت می کنند. در بخش عظلانی با توجه به جهش و پرش های سلامتی و مهارتی فشارهای متفاوتی در گروه های عظلانی میتوانیم داشته باشیم.
سرپرست کمیته جامپینگ فیتنس کشور با بیان اینکه شناختن آسیب های یک رشته باعث پیشگیری و به حداقل رساندن آسیب ها می شود، گفت: آسیب ها دونوع برخوردی و غیر برخوردی هستند که در نوع اول استاندارد بودن وسیله اهمیت دارد و در نوع دوم آسیب میتواند بر اثر یک حرکت ناگهانی باشد یا بر اساس برنامه تمرینی نامناسب به طوری که بدون ایجاد سازگاری اولیه در فرد برنامه تمرینی سنگینی ارائه شود.
حسینی خستگی را از دیگر عوامل آسیب زا دانست و عنوان کرد: در این رشته باید با حداقل زمان برای افراد مبتدی برنامه ریزی کرد، اگر برنامه ریزی مناسب نباشد یا فرد از لحاظ روانی و فیزیکی خسته باشد میتواند با عث ایجاد مشکل شود.
وی در باره عملکرد کمیته در مدت زمان سرپرستی کمیته نیز بیان کرد: در این مدت سعی کرده ایم در راستای رشد و گسترش این رشته قدم برداریم که از جمله اقدامات انجام شده می توان به هماهنگی و سازماندهی مسئولین کمیته های متناظر استانی با برگزاری جلسه هم اندیشی اشاره کرد.
سرپرست کمیته جامپینگ فیتنس کشور به برگزاری اولین سمینار کشوری جهت آشنایی افراد با این رشته و همایش های معرفی این رشته در دانشگاه ها و مراکز فرهنگی و آموزشی اشاره کرد و گفت: همکاری با انجمن بیماری های خاص، تهیه و تدوین آئین نامه و سرفصل های آموزشی زیر نظر فدراسیون ورزش های همگانی از دیگر اقدامات انجام شده است.
انتهای پیام/