طراحی مسابقات «طب رزم» نیروی زمینی متناسب با تحولات صحنه رزم
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶بیانیه شورای هیئات مذهبی استان فارس در خصوص مراسم های عزاداری ماه محرم
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶نظام میراثی باغات انجیر دیم استهبان به عنوان چهارمین نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی (جیاس) ایران و هفتاد و پنجمین نظام جیاس در فائو ثبت جهانی شد.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی فارس، در بازتاب خبر موسسه پژوهشهای برنامهریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهادکشاورزی به عنوان دبیرخانه کمیته ملی جیاس ایران به نقل از سایت رسمی فائو مبنی بر ثبت انجیر دیم استهبان با عنوان نظام میراث کشاورزی با اهمیت جهانی [جیاس] محمدعلی نیکبخت وزیر جهادکشاورزی پیامی به این مناسبت صادر کرد.
متن پیام به این شرح است: ثبت جهانی نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی باغات سنتی انجیر دیم استهبان در نظام جیاس فائو و همزمانی این رویداد با عید بزرگ غدیرخم را به جامعه محلی، همه فعالان این حوزه در شهرستان استهبان و نظام کشاورزی کشور تبریک و تهنیت میگویم.
نظام میراثی باغات انجیر دیم استهبان در جنوب غربی استان فارس، یکی از مناطق مهم تولید انجیر دیم در جهان است. جوامع ساکن در این منطقه کوهستانی، بیش از ۲۵۰ سال است که با استفاده از انواع گونههای باستانی و باارزش انجیر، باغهای منحصر به فرد انجیر را پرورش میدهند. آنها از طریق یک نظام متمایز و تاریخی متشکل از سازههای سنگی و سفالی برای هدایت آب به ریشه درختان استفاده میکنند که سهم مهمی در مبارزه با فرسایش و بیابانزایی در این منطقه با درجه حرارت بالا دارد.
کشت انجیر دیم نقش حیاتی اقتصادی و اجتماعی در منطقه دارد و معیشت هزاران خانوار، مستقیم و غیرمستقیم و نیز خوراک حیوانات اهلی و وحشی از این محصول تامین میشود. در فصل برداشت، مردم منطقه بیش از یک ماه در سال را برای چیدن انجیر دیم در این باغات میگذرانند.
بیشک این نظام میراثی با اهمیت جهانی ضمن حمایت از امنیت معیشتی و غذایی، تنوع زیستی کشاورزی، نظامهای پایدار دانش بومی، شیوهها و ارزشهای فرهنگی و اجتماعی و همچنین چشماندازهای بینظیر با هدف توسعه گردشگری پایدار کشاورزی و روستایی و غذایی، میتواند نقش موثری در دستیابی به پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی منطقه استهبان ایفا نماید و این وظیفه وزارت جهادکشاورزی را در حمایت از حفظ و توسعه پویای اینگونه نظامهای میراثی کشاورزی جهانی کشورمان دو چندان میکند.
در اینجا جا دارد از زحمات و تلاشهای تیم تحقیقاتی موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهادکشاورزی که طی یک فرآیند پیچیده و علمی با همکاری بینظیر جامعه محلی، ذینفعان و نقشآفرینان غیردولتی به عنوان وارثان اصلی این نظام میراثی و همچنین مدیران، کارشناسان ملی، استانی، شهرستانی، محلی و دولتی به ویژه دفتر امور بینالملل و سازمانهای تخصصی وزارت جهادکشاورزی، معاونت امور باغبانی، استانداری و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرمانداری و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان استهبان، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و واحدهای استانی و شهرستانی این وزارت و سایر دستگاههای دولتی و غیردولتی مرتبط که این دستاورد بینظیر را برای کشور رقم زدند، کمال سپاس و امتنان را داشته باشم.
فرصت را غنیمت شمرده و از موسسه پژوهشهای وزارت جهادکشاورزی میخواهم هرچه سریعتر نسبت به تهیه «لایحه قانون شناسایی، ثبت، حفاظت و توسعه نظامهای میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی ایران» با مشارکت کلیه ذینفعان و ذینقشان دولتی و غیردولتی در سطح ملی و محلی به منظور تصویب در هیات دولت و ارائه به مجلس شورای اسلامی با هدف بهرهمندی هرچه بیشتر جامعه محلی از شناسایی، ثبت و حفاظت و توسعه نظامهای میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی کشور مقدس جمهوری اسلامی ایران اقدام لازم را به عمل آورد.
در پایان امیدوارم خداوند همه خدمتگزاران به این مرز و بوم و مردم شریف ایران اسلامی را در دستیابی به اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و منصور بدارد.
انتهای پیام/