صنعتگران و معدن کاران نمونه استان فارس تجلیل شدند
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵رونمایی از کتاب متل و متلکهایی از فارس در شیراز+ عکس
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵رییس سازمان برنامه و بودجه استان فارس به تشریح آخرین وضعیت آمار و بودجه این استان پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز، احمدعلی افکاری در جمع خبرنگاران گفت: امروز در فارس شاهد کارهای خوبی در حوزه برنامه ریزی و توسعه استان هستیم و جایگاه آمار و برنامه ریزی در این زمینه جایگاه خوبی است، ما در تعریف برنامه ریزی میگوییم ما یک وضعیت موجود داریم که باید به طبق برنامه به وضعیت مطلوب برسیم و این کلیت برنامه ریزی است.
افکاری ادامه داد:در این راستا اولین قدم ما بحث تحلیل وضعیت موجود است که اگر درست انجام نشود حرکت به سمت مطلوب محقق نمیشود، این اتفاق در زندگی همه ما جاری است شما هر تصمیم بگیرید باید ابتدا تحلیل درستی از وضعیت موجود داشته باشید و اساس این تحلیل آمار و اطلاعات است که اگر درست نباسد،تحلیل هم درست نیست پس به سمت پیشرفت هم نمی روید.
وی با اشاره به اهمیت متغیرهای آماری و تخصصی بودن آمارگیری گفت: گرچه ظاهرا امار گیری کار فنی است اما یک کار اساسی در برنامه ریزی هم است، ما هر بار برذی تهیه آمار مستقیم به خانواده ها مراجعه میکنیم که این بسیار زمان بر و هزینه بر هست که علاوه بر هزینه این آمار به روز هم نیستند مانند امار و اطلاعات تولید داخلی دیدیم که دو ساله است و این باعث ایجاد مشکل درتدوین برنامه میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تجربه آمارگیری ثبت مبنا در سال گذشته در صدرا و لپویی گفت:امروز ما باید از آمار سنتی به سمت آمار ثبت مبنا برویم که کار مهمی است و برای آنکه سامان گیرد نیازمند زیر ساختهایی مهمی است.
افکاری با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور به فارس گفت: در سفر اول تعهد ما ۴۵۰۰میلیارد تومان بود که سازمان برنامه و بودجه ۱۱۷ درصد یعنی ۱۷ درصد بیشتر این تعهد را تحقق بخشید که با توجه به کمی تعهد بودجه سفر اول در سفر دوم ۲۸میلیارد تومان پیش بینی داشتیم که این رقم هم قطعی نیست و احتمال از آن وجود دارد که افزایش یابد.
وی اساس اعتبارات سفرهای استانی را تامین اعتبارات پروژه های ناتمام عنوان کرد و اظهار داشت:امروز بیش از ۹۰ درصد بودجه دولت صرف هزینه های جاری و پرداخت حقوق میشود، این در حالی است که بودجه بسیاری دستگاههای اجرایی کشوری است و بودجه استان میان ۲۴ دستگاه توزیع میشود.
معاون بودجه این سازمان نیز گفت: امسال کل اعتبارات عمرانی استان ۶هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال قبل ۶۵و نیم درصد رشد داشته این در حالی است که میانگین این رشد در کشور بالغ بر ۵۳ درصد است.
عبدالحمید سنگی با اشاره به وضعیت برخی دیگر از اعتبارات استانی افزود: اعتبارات عمرانی استان شامل اعتبارات استانی، اعتبارات سه درصد نفت و گاز، اعتبارات ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده و اعتبارات توازن است.
سنگی گفت: سرجمع اعتبارات تملک دارایی استانی نیز ۶ درصد، اعتبارات نفت و گاز حدود ۱۶۵ درصد، اعتبارات توازن ۵۴ درصد، اعتبارات توازن که مربوط به نمایندگان است نیز حدود ۷۶ درصد رشد داشته است.
معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه فارس گفت:سرجمع تخصیص اعتبارات عمرانی استان تاکنون حدود ۱۴ درصد بوده، اعتبارات نفت و گاز ۱۲ درصد، اعتبارات استانی حدود ۲۳ درصد، اعتبارات توازن ملی تاکنون تخصیص نداشته ایم اما اعتبارات توازن کل حدود ۳۰ درصد تخصیص گرفته ایم.
وی اضافه کرد: اعتبارات ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده فقط برای ورزش هزینه میشود که یک هزار و ۴۰ میلیارد ریال است و تاکنون نیز حدود ۱۱ درصد آن تخصیص گرفته است.
سنگی گفت: اعتبارات هزینهای استان هم ۲۲ هزار میلیارد ریال است که بین ۲۴ دستگاه مشمول بودجه اعتبار هزینه ای توزیع می شود که تاکنون ۵۶ و ۱۸ صدم درصد آن تخصیص یافته است.
وی اظهار داشت: در سفر دوم رئیس جمهور به فارس (بیستم و بیست و یکم مهرماه ۱۴۰۲) تقریبا پروژههای نیمه تمام مهم و تاثیرگذار گنجانده شده و با توجه به اینکه تخصیص ۱۰۰ درصدی می گیرند میتوان امیدوار بود که تا پایان سال ۱۴۰۳ و ابتدای سال ۱۴۰۴ شاهد بهره برداری از تمام پروژههای مهم استان باشیم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم در این نشست گفت: در نشستی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور داشتیم، با توجه به مشکل آب در کشور و استان، مقرر شد که فارس به عنوان پایلوت بهبود بهره وری و مصرف آب در کشور باشد.
رضا موسوی محسنی افزود: به دنبال این تصمیم و بر اساس گزارش ارائه شده به سازمان برنامه و بودجه کشور، حوزه آبریز طشک و بختگان به عنوان چارچوبی برای این مطالعه در نظر گرفته شد که اگر به خوبی انجام شود می توانیم در حوزه روستایی و کشاورزی یک چارچوب مثبت را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: همچنین از سال گذشته ۲ مطالعه سنگین در استان در حوزه آمایش شروع کرده ایم که امسال به نتیجه خواهند رسید.
موسوی تصریح کرد: اولین مطالعه مربوط به بهروزرسانی آمایش استان بود که برای اجرایی کردن بهتر آن مورد نیاز بود و دومین مطالعه نیز این بود که تصمیم گرفتیم سند توسعه شهرستان ها را بر مبنای همان برش آمایشی مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: تا پایان امسال تمام شهرستان های استان فارس دارای برش آمایشی توسعه خواهند بود که بسیار مهم است.
موسوی محسنی افزود: در زمینه مطالعات توسعه روستایی نیز در هر سال ۲۹۶ روستا را از لحاظ اشتغال زایی مورد توجه قرار دادیم و بعد هم طی یک تفاهم نامه با بنیاد مسکن بحث منظومههای روستایی را بر مبنای آن شکل دادیم.
وی ادامه داد: برای اولین بار یک پیوستگی بین آمایش ملی، استانی، سند توسعه شهرستان و سند توسعه روستایی خواهیم داشت که این پیوستگی این مساله را به وجود می آورد که بتوانیم هرچه بهتر مدل های برنامه ای خود را دنبال کنیم.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم در این نشست گفت: بر اساس آخرین آمار تورم مرکز آمار که مربوط به مهرماه ۱۴۰۲ است، تورم ۱۲ ماهه در مهرماه ۴۳ و ۹ دهم درصد و کشور ۴۵ و نیم درصد بوده و فارس در این زمینه در رتبه ششم کمترین نرخ تورم قرار دارد.
سعید رضا زارعی افزود: نرخ تورم نقطه به نطقه استان در مهرماه ۳۹ و چهار دهم درصد و نرخ تورم ماهانه هم ۲ و هشت دهم درصد بوده است.
وی ادامه داد: آخرین نرخ بیکاری تابستان ۱۴۰۲ بر اساس آمار مرکز آمار ایران استان فارس نیز ۶ و هشت دهم درصد که رتبه نهم کمترین نرخ بیکاری کشور را شامل می شود و اگر با تابستان ۱۴۰۱ که هفت و ۲ دهم درصد بوده مقایسه کنیم نرخ بیکاری استان کاهش داشته است.
زارعی افزود: نرخ مشارکت نیز که در تابستان سال قبل ۳۶ درصد بوده در تابستان امسال به ۳۷ و یک دهم درصد رسید.
انتهای پیام/