کرونا در تمرینات فجر شهید سپاسی شیراز
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۳هفته سی و یکم لیگ آزادگان هفته تلخ نمایندگان شیرازی
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴وزنه برداری ورزشی است که در آن ورزشکار هالتری با سنگینترین وزن ممکن را در دو رقابت یک ضرب و دو ضرب بالای سر میبرد. این ورزش از نخستین دوره بازیهای المپیک (۱۸۹۶) جزء رشتههای المپیکی بود اما وزنهبرداری زنان از المپیک ۲۰۰۰ سیدنی وارد برنامه المپیک شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ورزش در پارس، این رشته پس از کشتی جزء پرمدال ترین رشته ورزشی در ایران است که در سال ۱۳۹۶ در بخش بانوان در ایران فعالیت خود را آغاز کرد. اکنون پایگاه خبری و تحلیلی ورزش در پارس با مریم زارع بانوی وزنهبردار استان فارسی به گفتوگو پرداخته است.
ابتدا خود را معرفی کنید و بگویید چند سال است که در این رشته فعالیت می کنید؟
مریم زارع هستم از دی ماه ۹۶ که آغاز فعالیت وزنه برداری در بخش بانوان بود فعالیت خود را در این رشته آغاز کردم و به طور حرفه ای در این رشته فعالیت خود را ادامه دادم.
تاکنون سه سال است که عضو تیم ملی وزنهبرداری هستم و یک دوره در مسابقات آسیایی چین شرکت کرده و در جایگاه هشتم ایستادم.
حمایت مسئولین و هیئت از شما به چه صورت است؟
اوایل که این رشته در بخش بانوان فعالیت خود را آغاز کرد موافقین و مخالفین زیادی داشت اما هیئت حمایت های خوبی از ما انجام داد.
از همان ابتدا که این رشته در بخش بانوان آغاز به کار کرد به یک سالن ویژه بانوان و تجهیزات نیاز داشتیم که بتوانیم تمرینات خود را در آنجا پیگیری کنیم و چندین بار مطرح شده است و هیئت نیز پیگیر بوده اما هیئت به تنهایی قادر به فراهم کردن این امکانات نیست و نیاز به حمایتهای بالاتری دارد. متاسفانه سه سال است ما در سالنی که آقایان تمرین میکنند،در سانس بعد از آن ها تمرین می کنیم.
چه محدودیت ها و مشکلاتی در این رشته دارید؟
از ابتدای آغاز فعالیت این رشته در بخش بانوان متاسفانه با مشکل مربی خانم مواجه و مجبور بودیم از مربیان آقا کمک بگیریم و محدودیت ها و مشکلاتی که در این زمینه داشتیم آقایان نمی توانستند وارد سالن ما بشوند.
اکنون مربیان خانم در این رشته سعی میکند علم خود را بالا ببرند تا بتوانند شاگردان موفقی تربیت کنند.
بعضی از مسئولین مخالفت هایی داشتند که وزنهبرداری برای بانوان مناسب نیست اما خیلی از قهرمانان خانم در جهان هستند که در این رشته فعالیت میکنند با علم کافی و برنامهریزی مناسب و موفق هستند، در این رشته اگر تکنیک و تاکتیک رعایت شود آسیبی ندارد و مشکلی پیش نمیآید و بانوان ایرانی پتانسیل این را دارند که در عرصه جهانی و آسیایی موفق شوند.
افتخاراتی که کسب کردید را عنوان کنید؟
سه سال است که عضو تیم ملی وزنه برداری بانوان ایران هستم و یک دوره در مسابقات آسیایی چین شرکت کرده و مقام هشتم را به دست آوردم.
اولین بانوی وزنه بردار استان فارسی هستم که به مسابقات بینالمللی راه پیدا کردم.
به دلیل مشکلات شخصی نتوانستم در رکوردگیری شرکت کنم و مسابقات جهانی را از دست دادم.
قبل از فعالیت در رشته وزنهبرداری به مدت چهار سال در رشته دو و میدانی فعالیت میکردم و قهرمانی و مدال در رده جوانان و نوجوانان را دارم.
در دوره شیوع ویروس کرونا برنامه شما به چه صورت بوده است؟
قبل از شیوع ویروس کرونا تمرینات خوب بود و آمادگی بدنی خوبی داشتم اما بعد از شیوع ویروس کرونا به مدت دو ماه باشگاهها و تمرینات ما تعطیل شد.
در دوران شیوع این ویروس خودم تجهیزات تهیه کرده و در خانه تمریناتم را انجام دادم تاکنون که باشگاه ها فعالیت خود را مجددا آغاز کردند اما با محدودیت های زیادی به طوری که سه روز در هفته تمرین می کنیم.
برنامه های پیش روی شما چیست؟
به خاطر شیوع ویروس کرونا برنامه خاصی نیست و مسابقاتی نداریم اما اگر الان بتوانیم به طور جدی تر تمرین داشته باشیم که اگر اردوها آغاز شد بتوانیم آمادگی داشته باشیم و در آینده در مسابقات شرکت کنیم و مدال کسب کنیم.
هدف همه ورزشکاران این است که در عرصههای بینالمللی و جهانی مدال کسب کند.
نظر شما درباره آینده این رشته در بخش بانوان چیست؟
اگر به همین روال و وضعیت پیش برود در آینده دیگر هیچ اسمی از وزنه برداری بانوان فارس نمی ماندو هیچکس به سمت این رشته نمی آید.
وزنه برداری فارس نیاز به سازندگی دارد که بتواند در آینده حرفی برای گفتن داشته باشد.
در پایان چه صحبتی دارید؟
از نایب رئیس هیئت خانم کیاوسی تشکر میکنم که پیگیر تمرینات من بودند و از حمایت های هیئت نیز تشکر میکنم و از آقای ملاشفیعی رئیس کمیته مربیان که بانوان استان را حمایت کردند کمال تشکر را دارم.
انتهای پیام/