گردهمایی پیشکسوتان هنرهای تجسمی ایران در نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی/ دعوت از جوانان هنرمند برای بازدید از این نمایشگاه
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰بررسی عملکرد بانک رفاه در دیوان محاسبات کشور/ تاکید دستغیب بر تسریع در واگذاری سهام بانک رفاه
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰عملیات گرده افشانی درختان انجیر (بَردهی) در بزرگترین انجیرستان دیم جهان از اوایل خردادماه آغاز و تا اوایل تیرماه در سطح ۲۲هزار و ۵۰۰ هکتار باغات بارور انجام می شود.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان سطح باغات بَرانجیر شهرستان را بالغ بر ۶۵۰ هکتار مثمر و غیر مثمر اعلام کرد و گفت: بیشتر درختان برانجیر در منطقه ایج استهبان قرار دارند و سالانه بین ۹۵۰ تا ۱۱۰۰ تن بَرانجیر با ارقام: پوزه دمبالی، دانه سفید، خاکستانی و جوهری در شهرستان تولید می شود.
مهدی اعیان منش عنوان کرد: در بازه زمانی گرده افشانی، بزرگترین بازارچه توزیع و فروش بَرانجیر در این شهرستان برپا می شود و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و شرکت های وابسته در این بازار برای ارائه مشاوره در زمینه انتخاب رقم مناسب بَرانجیر، راه های کنترل آفت بَرانجیر، شناسایی زنبور قرمز مُخل عملکرد زنبور بلاستوفاگا و سایر آموزش های لازم مستقر می شوند.
وی گفت: در فرایند گرده افشانی انجیر، دانه گرده از میوه بهاره ی درخت بَرانجیر، به محصول تابستانه درخت انجیر خوراکی، توسط زنبور بلاستوفاگا منتقل و عملیات لقاح انجام می گیرد و انتخاب مناسب بَرانجیر و زمان بردهی می تواند تاثیر بسیاری بر میزان و کیفیت محصول برداشتی داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان بیان داشت: بهترین زمان برَدهی ساعات خنک روز مانند صبح زود یا عصر در دمایی بین ۲۵ تا ۲۷ درجه است و درجه حرارت بالا، فعالیت زنبور بلاستوفاگا را کم کرده به نحوی که به ازای هر سه درجه افزایش دما ۲۰ درصد از عمر زنبور بلاستوفاگا کاسته می شود.
این مسئول افزود: یکی از عوامل مهم در گرده افشانی موفق، اندازه قطر میوه خوراکی است و در شرایطی که سایز میوه ۹تا ۱۳ میلی متر باشد، استیول میوه باز بوده و زنبور بلاستوفاگا به راحتی می تواند به داخل میوه رفته و عملیات گرده افشانی را انجام دهد.
انتهای پیام/