دیدار علیرضا پاک فطرت نماینده شیراز با آرتین سرایداران
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۴یادداشت/حجاب زن ایرانی از نگاهی دیگر
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵دکتر سول شاهسونی نابغه (نخبه) ایرانی و شیرازی در آلمان برنده جایزه DAAD prize 2022 “هانس ویلهلم-هلگا شوسلر و دااد ” سال ۲۰۲۲ در آلمان شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فارس به روز ، این جایزه روزهای گذشته اخیر توسط پروفسور دکتر یواخیم هورنگر، رئیس دانشگاه فردریش الکساندر ارلانگن-نورنبرگ آلمان به او اعطا شد.
در بین کاندیدا های معرفی شده از سوی اساتید و دانشکده ها، هیئت داوران این جایزه اینترنشنال را در بالاترین سطح به نخبه جوان ایرانی شیرازی اعطا کردند، در واقع به کسی که دستاوردهای چشمگیری در حوزه علمی، پژوهشی و دانشگاهی داشته باشد.
رسول شاهسونی تنها ایرانی هست که تاکنون موفق شده این جایزه اینترنشنال را در بالاترین سطح از دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ آلمان دریافت کند.
این جوان نخبه ایرانی و استان فارسی فعالیت های گسترده علمی و تحقیقاتی خود را در زمینه رباتیک و مکاترونیک در موسسه اتوماسیون کارخانه و سیستم های تولید (FAPS) به ریاست پروفسور دکتر فرانکه انجام می دهد. وی در حال کار و تحقیقات در زمینه فناوری های پیشرفته در مقطع دکتری با عنوان”گیرنده روباتیک جهانی برای همکاری انسان و ربات” است.
برخی از دستاوردهای علمی برجسته رسول شاهسونی در دوره دکتری می توان به دو اختراع جدید اشاره کرد که به اداره ثبت اختراع آلمان نیز ارسال شده است.اختراعات جدید این جوان نخبه اهل استان فارس در زمینه فناوری رباتیک با نام های “گیره های قابل توسعه و گسترش جهانی” و “سیستم های توسعهپذیر چندگانه” است.
این گیره ها و سامانه های جدید رباتیکی سهم قابل توجهی در علم رباتیک و مکاترونیک ایفا می کنند و ربات ها را قادر می سازد تا اشیاء حساس و متفاوت را به طور کارآمد در محیط های مختلف صنعتی بردارند. نتایج تحقیقات علمی و اختراعات وی می تواند تاثیر زیادی در توسعه صنعت رباتیک داشته باشد. علاوه بر ثبت این اختراعات، نتایج دستاوردهای علمی وی در کنفرانس ها و ژورنال های معتبر منتشر شده است.
رسول شاهسونی در طول دوران تحصیل و فعالیت های علمی، پژوهشی و صنعتی به دلیل دستاوردهای چشمگیر توانسته بورسیه های مختلف را دریافت کند. یکی از این بورسیه های علمی از طرف مؤسسه مبادلات آکادمیک آلمان (دااد) (DAAD) به او اعطا شده تا مرحله نهایی پایان نامه دکترای خود را در زمینه رباتیک و سیستم مکاترونیک به پایان برساند. یکی دیگر از این بورسیه ها توسط موسسه (DAAD) و انجمن توسعه علم ژاپن (JSPS) بود که این کمک هزینه تحصیلی و تحقیقاتی وی را در انجام دوره فلوشیپ دکتری در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی در دانشگاه توهوکو در آزمایشگاه بینایی کامپیوتر و دانشگاه توکیو در مرکز رباتیک و مهندسی حمایت کرده و این نخبه ایرانی دوره فلوشیپ دکتری خود را در کشور ژاپن به انجام رسانده است.
شاهسونی علاوه بر چهره سرشناس علمی در دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ در علم رباتیک و مکاترونیک در مجامع علمی این کشور سرشناس است و به عنوان داور مقالات، عضو کمیته فنی کنفرانس های بین المللی مختلف از جمله “کنفرانس بین المللی کنترل، مکاترونیک و اتوماسیون IEEE” و همچنین “کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و ساخت و تولید هوشمند” فعالیت داشته است. همچنین، او به عنوان داور در مجلات معتبر جهانی از جمله IEEE Robotics and Automation Letters (IEEE RA-L) مشارکت و همکاری می کند.
این نخبه جوان ایرانی همچنین به عنوان عضو هیئت مدیره باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو به دسترسی هرچه بیشتر و توسعه علم و فناوری کمک می کند. رسول شاهسونی پیش از این نیز در زمان تحصیل خود در ایران، جایزه ” برترین جوان ایران” به دلیل فعالیت های علمی و پژوهش چشمگیر از جمله ثبت اختراعات و برجسته شدن دستاوردهای تحصیلی در سطح ملی و بین المللی توسط وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان در مراسمی در برج میلاد به را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، او افتخار کسب مدال های جهانی از جمله مدال طلای اختراعات(iENA) آلمان و مدال طلای اختراعات و فناوریهای نوآورانه ارشمیدس در مسکو را در کارنامه درخشان علمی خود دارد.
تنها دستاوردهای علمی او نبوده است که کمیته داوران در دانشگاه FAU را تحت تأثیر قرار داده، بلکه او فردی با استعداد، فعال و با انگیزه است که علاوه بر اینکه تعهد خود را در حوزه های علمی انجام داده است، توانسته به دیگر دانشجویان خارجی و جدید که با سیستم های دانشگاهی، زبان انگلیسی و آلمانی و شرایط زندگی در خارج آشنایی نداشته اند داوطلبانه کمک های زیادی کند.
به دلیل تمام دستاوردهای علمی و پژوهشی ، اختراعات و ابتکارات نوآورانه، افتخارات دانشگاهی و تلاش های بین فرهنگی-اجتماعی و تمایل به کمک به دیگران، رسول شاهسونی موفق به دریافت جایزه “هانس ویلهلم و هلگا شوسلر و دااد سال ۲۰۲۲ شده و در چند روز گذشته این جایزه توسط پروفسور دکتر یواخیم هورنگر، رئیس دانشگاه فردریش الکساندر ارلانگن-نورنبرگ آلمان به او اعطا شد.
لازم به ذکر است در مراسمی که روز ۱۳ آبان (۴ نوامبر)به مناسبت ۲۷۹ سالگی تاسیس دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ برگزار شد،برنده این جایزه مجددا معرفی عمومی شد.
این دانشگاه یکی از دانشگاه های مادر و تراز اول آلمان و معروف در سطح دنیا می باشد که در مقاطع و گرایش های مختلف از مقطع کارشناسی تا دکتری دانشجو دارد و علاوه بر آزمایشگاه ها، موسسه ها، کلینیک های پزشکی مختلفی در دانشگاه دارد و با موسسه های علمی و تحقیقاتی بسیاری در دنیا همکاری می کند.
بر اساس این گزارش ، رسول شاهسونی از افتخارات ایل شاهسون در استهبان و منطقه خیر است.
خبرنگار/ علی شاهسون
انتهای پیام/