محمد مهدی فروردین رئیس مجمع نمایندگان استان فارس شد
۱۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۳بیانیه ائمه جمعه فارس / اعلام آمادگی همکاری با دولت جدید
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵تغذیه صحیح در تمامی دوران های زندگی از ارکان زندگی سالم به شمار می رود؛ اما در برخی دوران ها از جمله بارداری، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز، علاوه بر کافی بودن میزان غذا در دوران بارداری، تعادل و تنوع مواد غذایی نیز نقش مهمی در سلامت مادر و جنین دارد.
مادرانی که بارداری خود را با سوء تغذیه آغاز می کنند یا در طول دوره بارداری وزن گیری مناسبی ندارند، احتمال تولد نوزاد کم وزن و نارس در آن ها افزایش می یابد؛ بنابراین برای جلوگیری از وزن گیری کمتر از حد انتظار و بروز مشکلات ناشی از آن باید نکات تغذیه ای زیر مدنظر قرار گیرد:
۱-افزایش دریافت گروه شیر و لبنیات که بهتر است به صورت پرچرب باشد.
۲_معرفی جانشین های غذایی به مادر باردار و مصرف همه گروه های غذایی در طول یک روز
۳-استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما همراه با صبحانه
۴_استفاده از دست کم دو میان وعده سالم در طول روز
۵_افزایش دریافت واحدهای گروه نان و غلات در وعده های اصلی
۶_افزودن مقداری کره یا روغن زیتون به غذا در هر وعده غذایی برای مقوی کردن غذا
۷_استفاده از سبزی های رنگی و انواع سالاد همراه غذا (به منظور زیبا بودن و افزایش اشتها و تمایل به غذا خوردن)
۸_جلب حمایت همسر و اعضای خانواده برای ایجاد محیطی ایمن و توام با آرامش برای صرف غذا
۹_پرهیز از مصرف آب و سالاد قبل از صرف غذای اصلی (برای جلوگیری از کاهش اشتها)
۱۰_مصرف پوره سیب زمینی و جوانه گندم
۱۱_مصرف انواع دسرهای شیرین بعد از غذا از قبیل فرنی، شله زرد، کیک های میوه ای، خرما و حلوا
۱۲_حذف غذاهای بد هضم و آزار دهنده سیستم گوارش از برنامه غذایی مادر
۱۳_مصرف روزانه یک عدد قرص مولتی ویتامین مینرال، ویژه دوران بارداری
۱۴_مصرف منظم صبحانه به عنوان کامل ترین و مهم ترین وعده غذایی
استفاده از انواع حبوبات پخته، خشکبار و انواع آجیل خام به عنوان میان وعده
۱۵_مادران باردار برای بهره مندی از خدمات مشاوره تغذیه به صورت رایگان، می توانند به کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سطح استان مراجعه کنند.
«شهلا خلفی»، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ممسنی
انتهای پیام/