افتتاح نخستین پیست اسکیت استاندارد استان فارس+ فیلم
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۷عضو کمیته فنی کنفدراسیون طناب زنی آسیا: اگر نگاهی هست باید برای همه رشته ها یکسان باشد
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۳ورزش سهگانه یا تریاتلون و یا مسابقات سهگانه یک ورزش ترکیبی است که شرکتکنندگان در آن با انجام سه مرحلهٔ استقامتی با یکدیگر رقابت میکنند، این مراحل شامل شنا، دوچرخهسواری و دو است که مسافت هر یک از این مرحلهها بسته به نوع مسابقه تغییر میکند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ورزش در پارس، این ورزش در ایران نوپا است و در سال ۱۳۸۰، با عنوان کمیته ورزش سهگانه بهصورت زیرمجموعهای از فدراسیون دو و میدانی شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۸۲ تحت عنوان انجمن ورزش سهگانه کشور به کنفدراسیون سهگانه آسیا معرفی شد. با تعیین سرپرست فدراسیون ورزش سهگانه در سال ۱۳۸۵ و تهیه اساسنامه مربوطه، نهایتاً در خرداد ۱۳۸۶ فدراسیون ورزش سهگانه به عنوان بیست و یکمین عضو کنفدراسیون ورزش سهگانه آسیا انتخاب شد. اولین دوره لیگ ورزش سهگانه باشگاههای کشور در سال ۱۳۸۷ با شرکت ۲۱ تیم و بیش از ۸۰ ورزشکار برگزار شد.
ورزش سه گانه در ایران و در بخش بانوان به دلیل وجود برخی محدودیت ها با زیر شاخه ورزش دوگانه فعالیت می کند که به صورت ترکیبی دو و دوچرخه هست به مسافت ۱۰ کیلومتر دو و ۴۰ کیلومتر دوچرخه و ۵ کیلومتر دو است. در همین راستا پایگاه خبری و تحلیلی ورزش در پارس با بانوی استان فارسی به گفت و گو پرداخته است.
ابتدا خود را معرفی کنید و بفرمایید به چه صورت وارد این رشته شدید؟
ساناز پرهیزی هستم ملی پوش ورزش دوگانه ( دو و دوچرخه) و بیش از ۱۰ سال است در رشته های مختلف ورزشی فعالیت می کنم، ابتدا آمادگی جسمانی کار می کردم و در دوران دبیرستان در مسابقات دو استقامت شرکت کردم و برای لیگ آزاد انتخاب شدم. به مدت دو سال دونده دو پنج هزار متر و ده هزار متر در رده جوانان بودم و ۳ سال هم دونده ۳۰۰۰ متر با مانع و صحرا نوردی و دو نیمه ماراتن که دارای کسب مقام هم شدم و در سال ۹۴ پیشنهادی مبنی بر شرکت در مسابقات دوگانه دریافت کردم و برای اولین بار در این مسابقات که شامل دویدن مسافت ده کیلومتری و دوچرخه سواری ۴۰ کیلومتر و دوی پنج کیلومتر بود شرکت کردم و در رده چهارم ایستادم. در سال ۹۵ نیز در مسابقات کشوری که در اصفهان برگزار می شد شرکت کردم و با کسب مقام دوم برای اردوی تیم ملی انتخاب شدم و جزء نفرات انتخابی جهت اعزام به مسابقات غرب آسیا بودم.
به طور کلی پنج سال در دوومیدانی و پنج سال در ورزش دوگانه فعالیت کرده ام، همچنین به مدت یک سال در مدرسه ابتدایی معلم ورزش بودم و مربی دوومیدانی و دوچرخه سواری و امادگی جسمانی هم هستم علاوه بر ورزش به دنبال استعدادیابی نیز بودم.
افتخاراتی که در این ۱۰ سال کسب کردید؟
در رده جوانان مقام های دوم و سوم کشوری را به دست آوردم.
در رده بزرگسالان دوی سه هزار متر با مانع مقام های دوم و سوم کشوری را کسب کردم.
در سال ۹۵ مسابقات غرب آسیا مقام سوم را به دست آوردم.
در سال ۹۶ و ۹۷ هم در قهرمانی کشور هم در سه مرحله لیگ اول شدم و عنوان قهرمان قهرمانان را کسب کردم.
در سال ۹۶ نیز مقام چهارم کاپ بین المللی را در رده سنی خود به دست آوردم و در سال گذشته برای مسابقات قهرمانی اروپا امادگی بدنی بالایی داشتم ولی متاسفانه نتوانسیم در این رویداد مهم شرکت کنیم.
در سال ۹۸ ورزشکار اخلاق استان فارس شدم. یک سال هست که دچار اسیب دیدگی شدم و امسال نیز مسابقات کاپ آسیا که در ایران برگزار میشد را از دست دادم و البته به علت شیوع ویروس کرونا فقط از کشور خودمان شرکت داشتند که فقط رنکینگ این مسابقات دارای اهمیت بود.
وضعیت این رشته در استان و حمایت های هیأت به چه صورت بوده است؟
تاکنون یک سال است که هیأت ریاست ندارد و قبل از این سردار گودرزی بودند که حمایت های خوبی داشتند اما از دبیر هیأت اصلا راضی نبودیم، اکنون آقای مفتاحی سرپرست هستند که خود به عنوان سرپرست و مدرس بین المللی این رشته فعالیت دارند و ایده های خوبی برای این رشته دارند و دوره های مربیگری برای اولین بار در استان فارس را برگزار کردند و من نیز شرکت کردم و این رشته کم کم معرفی می شود.
مشوق شما در این راه چه کسانی بودند؟
از ابتدا خانواده مشوق من بودندو مربی های من و انگیزه و اراده قوی خودم
رئیس هیأت دو و میدانی آقای سیروس زارع و اقای باشفاعت مربی دوچرخه ام در ورزش دوچرخه سواری و تجهیزات حمایت خیلی خوبی از من داشتند.
استقبال نسل جدید از این رشته ورزشی به چه صورت بوده است؟
یک المپیاد کشوری دانش آموزی برگزار شد که تیم استان فارس دارای استعداد های خوبی بودند و مقام سوم را کسب کردند و ما ورزشکاران و هیأت باید از چنین استعدادهایی حمایت کنیم.
در کل کشور تیم بانوان فارس حرف اول را می زدند و استعدادهای فراوانی داشتیم اما اکنون اسپانسر و بودجه نیست و کسی تمایل به سرمایه گذاری در ورزش را ندارد و انشالله با ورود رئیس هییت جدید استان فارس ، با جذب اسپانسر چنین مسائل هایی برطرف شود و باعث ایجاد انگیزه روحی در ورزشکاران این رشته شوند.
این رشته یک رشته سنگین است که نیاز به تغذیه خوب، ریکاوری عالی، فکر آزاد، حمایت مالی خیلی خوب و خواب کافی دارد.
اهداف و برنامه های پیش روی شما به چه صورت هست؟
هدفم رسیدن به مسابقات بین المللی است و هدف اصلی من کسب قهرمانی آسیا و مسابقات جهانی است و تمام هزینه های درمانم به عهده خودم هست و خودم و خانواده ام هزینه میکنیم و حمایتی در این راه نشدم و انشالله بعد از بهتر شدن وضعیت زانوم تمریناتم را آغاز می کنم.
در آخر چه صحبتی دارید؟ از خانواده عزیزم و مربی های خوبم اقای علی مانیزان و اقای محمد منصور زاده و اقای ابراهیم باشفاعت که در این ورزش حمایت و زحمت کشیدن کمال تشکر رو دارم.
از آقای سالاری، اقای حجتی، خانم خالدی، خانم خواست خدایی و کسانی که این راه که من را حمایت کردند تشکر می کنم.
انتهای پیام/