۲ طرح درمانی با مشارکت خیران در بیمارستان فقیهی شیراز افتتاح شد
۱۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲زمین چمن ۴۲ مدرسه استان فارس افتتاح شد
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲گروههای جهادی استان فارس با همت خود در روستاهای بدون مسجد اقدام به ساخت این مکان عبادی میکنند که روستای بگدانه یکی از نمونههای این حرکت جهادی است.
به گزارش پایگاه خبری فارسبهروز، از بدو تشکیل حکومت اسلامی در مدینه توسط پیامبر اکرم(ص)، مسجد همواره پایگاهی مردمی بوده که علاوه بر عبادات، محل انجام دیگر امور اجتماعی مردم هم بوده است. با پیروزی انقلاب اسلامی، این مکان مقدس جایگاه خود را بازیافت و در دوران هشت سال دفاع مقدس، مرکزی برای جمعآوری کمکهای مردمی و آموزش و اعزام نیروهای مردمی به جبهههای حق علیه باطل بود.در کنار آن، کارهای فرهنگی و اجتماعی هم انجام میشد و این اقدامات پس از پایان جنگ تحمیلی، با تشکیل پایگاههای مقاومت، کانونهای فرهنگی و در چند سال اخیر، حتی تبدیل شدن به مهدهای قرآنی برای نونهالان، ادامه یافت.
با شیوع کرونا، باز هم محل تجمع گروههای جهادی شد که با شناسایی نیازمندان، طبقهبندی آنان بر حسب نوع نیاز، و جمعآوری کمکهای مردمی برای حمایت از آسیبدیدگان از کرونا، ضدعفونی کردن اماکن عمومی محل، و دیگر اقدامات خودجوش و مردمی، یک بار دیگر شاهد پررنگتر شدن نقش مساجد در محلات شدیم.
اما پس از گذشت بیش از ۴۰سال از عمر بابرکت انقلاب اسلامی، هنوز هم هستند محلات یا روستاهایی که به دلیل شرایط مختلف، هنوز مسجدی ندارند و مردم این مناطق، در حسرت داشتن چنین مکانی هستند.
گاهی اوقات هم برخی مناطق به دلیل خرابی و کهنگی مکان مسجد، و عدم تمکن مالی اهالی برای مرمت و بازسازی، محلاتی از داشتن این مکان مقدس مدتی محروم میشوند که بعضا خود اهالی همت کرده، و با جمعآوری نقدینگی و گلریزان و هدایت خیرین به این سمت، اگرچه در مدت زمان طولانی، اما موفق به بازسازی و مرمت میشوند.
روستای بگدانه کهمره سرخی از توابع شهرستان شیراز، یکی از این محلات است که چندسالی بود از نعمت مسجد روستا به دلیل فرسودگی، محروم شده و اهالی، این نیاز را حس کرده و با تشکیل گروه جهادی، به بازسازی و مرمت مسجد روستا همت گماشتند.
احمد علی کرمی مسئول گروه جهادی شهید ناصری در گفتوگو یا خبرنگار تسنیم در شیراز اظهار داشت: همت و تلاش مردم طی پنج سال اخیر به ثمر نشست تا مسجدی بسازند که هم مکانی برای برپایی نماز جماعت و مناسبتهای مذهبی، و هم مکانی برای تصمیمات رفع مسائل اجتماعی و فرهنگی روستا باشد.
وی با بیان اینکه در مراسم افتتاحیه این مسجد، خیرین و اهالی مردم این روستا حضور داشتند، ادامه داد: پس از گذشت پنج سال مسجد جابربن عبدالله انصاری روستای بگدانه با همت اهالی محل و کمک تعدادی از خیرین از نو ساخته شد.
به گفته کرمی، این مسجد که در سال ۶۵ توسط خیر معروف حاج احمد انصاری ساخته شده بود، پس از گذشت سی سال دچار خرابی و فرسودگی شدید شده و این موضوع، جوانان محل را در اواخر سال ۹۵ بر آن داشت تا با تشکیل کارگروهی متشکل از جوانان تحصیلکرده و متنفذین محلی شروع به جمعآوری کمک جهت ساخت مسجد کنند.
وی با بیان اینکه با وجود عدم حمایت موثر اداره اوقاف و خیرین معروف مسجدساز، با تلاش مثالزدنی اهالی محل و برگزاری سه بار جشن گلریزان و کمک تعدادی اندک از خیرین، این بنای مقدس باشکوهتر از گذشته و در مساحتی حدود به چهارصد متر و در دو طبقه بنا شد ادامه داد: طی مراسمی که همراه با شور و شوق مردم و تقدیر از خانواده شهدا و خیرین و تعدادی از اهالی روستا بود، افتتاح و اولین نماز جماعت در آن برگزار شد.
کرمی در تشریح این بنای مقدس گفت: طبقه پایین مسجد جهت برگزاری نماز جماعت و مراسم و مناسبتهای مذهبی و طبقه دوم پایگاه بسیج برای مسائل فرهنگی و اجتماعی، خیریه و حل مشکلات مردم روستا اختصاص داده شده است.
مسئول گروه جهادی شهید ناصری روستای بگدانه گفت: دراین مراسم ۱۵ نفر از خیرین و خانواده شهدا و تعدادی از اهالی روستا به پاس همکاری در ساخت مسجد تجلیل شدند.
انتهای پیام/