ورزشکار و سرمربی فارسی در ترکیب تیمملی پومسه مردان و زنان
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷مرادی دونده پیشکسوت شیرازی در گفتوگو با ورزش در پارس: به دنبال ثبت رکورد جدید در پرش طول هستم
۰۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا از اسفند ماه سال ۹۸ در سراسر جهان و تحت تأثیر قرار دادن تمامی فعالیت های جوامع بشری نقش ورزش و سلامت در زندگی انسان ها بیش از پیش اهمیت پیدا کرد.
بالا بودن ایمنی بدن افراد و رعایت پروتکل های بهداشتی راهی برای پیشگیری از این ویروس است که ورزش یکی از راهکار های سلامتی است.
اکنون بدانیم تربیت بدنی و فیزیولوژی ورزشی به چه معنا است و چگونه می توانیم از آموزش های آن در زمینه ورزشی بهره مند شویم؟
رشته تربیت بدنی رشته ای است که در تمامی مقاطع علمی و در تمامی مراکز آموزشی دنیا نشان داده شده است و این رشته گرایش و زیر شاخه های مختلفی دارد که رشته فیزیولوژی ورزشی یکی از این رشته ها است.
متخصص فیزیولوژی ورزشی گفت: تربیت بدنی یعنی تربیت از راه بدن و برای تربیت بدن باید آن را شناخت و فیزیولوژی ورزشی راهی برای شناخت بهتر بدن است.
دکتر امین مولایی در گفت و گو با خبرنگار ورزش در پارس، با اشاره به نقش رشته فیزیولوژی ورزشی در دوران شیوع ویروس کرونا بیان کرد: با توجه به شیوع این ویروس که تمامی افراد را به گونه ای درگیر این بیماری کرده و جامعه ورزشی را نیز تحت تأثیر قرار داده است، برنامهها و کارگاههای مختلفی را هفتگی با همکاری خوب هیات دوچرخه سواری استان فارس،به صورت آنلاین برگزار میکنیم.
وی با بیان اینکه این کارگاه ها با موضوعات تغذیه، مکمل های ورزشی، کنترل اضطراب در دوران کرونا، انواع تمرینات و چربی سوزی در بانوان برگزار میشود، افزود: سعی کرده ایم با حضور اساتید و همکاران جهت بهتر شدن فضای جامعه ورزشی با این کارگاه ها استفاده کنیم و تمامی قشر های جامعه مخاطب این کار گاه ها می باشند.
این متخصص فیزیولوژی ورزشی یکی از اهداف خود از برگزاری این کارگاه ها را انجام رسالت متخصصین فیزیولوژی ورزشی به عنوان عضوی از جامعه ورزش با توجه به محدودیتهای کرونا جهت کلیه ورزشکاران عنوان کرد و ادامه داد: دومین نگرش ما ایجاد یک بستر و فضای مناسب بدون هزینه جهت یادگیری متقاضیان علوم ورزش است تمامی افراد میتوانند در این کارگاه ها به صورت آنلاین شرکت کنند.
دکتر مولایی دیگر هدف خود را تبادل اطلاعات و همافزایی بین اساتید این رشته دانست و اظهار داشت: در این کارگاه ها آموزش غلبه بر استرس و اضطراب ورزشکاران در شرایط فعلی جامعه با کامل ترین و به روز ترین مسائل دنیا انجام می شود که راهکار های صحیح طراحی تمرین نیز آموزش داده می شود.
وی در پاسخ به این سوال که رشد حرکتی کودک به چه صورت است، گفت: همانطور که ما برای رسیدن به یک بدن قوی نیازمند مهارت های تمرینی خاص و مختلفی هستیم، برای رشد مهارت های حرکتی نیز باید قوانین خاص خودش را انجام بدهیم.
این متخصص ورزشی که در حوزه ارزیابی رشد حرکتی کودکان نیز فعالیت دارد، اظهار داشت: مهارت های حرکتی زمانی که به بلوغ می رسیم ظاهر می شوند و برای رسیدن به سطح پیشرفت باید بدانیم چه نوع پیشنیازهایی لازم است.
دکتر مولایی با بیان اینکه رشد حرکتی از زمان شکل گیری نطفه آغاز میشود و تا زمان مرگ ادامه دارد، ابراز داشت: این فرآیند تابع قانون هایی است که پیوسته و در عین حال مداخله های مختلفی هم به آن اضافه میشود است.
وی با بیان اینکه نکته ای که در رشد حرکتی وجود دارد سه عامل است و در قالب مهارت های حرکتی و پایه قرار میگیرد، اضافه کرد: بخش اول تعادل ، بخش دوم جابجایی مثل راه رفتن و دویدن و بخش سوم مربوط به دستکاری کردن است که ژنتیک، محیط و تکلیفی که کودک انجام میدهد آن را تحت تأثیر قرار می دهد.
دکتر مولایی در پایان با بیان اینکه امیدواریم که این ویروس منحوس هرچه زودتر از تمامی جوامع بشری رخت ببند و بار دیگر بتوانیم در کنار هم بیاییم، گفت: به عنوان عضو کوچکی از جامعه علوم ورزشی از مردم خواهشمندم که ورزش را فراموش نکنند و ورزش باید بخشی از زندگی انسانها شود زیرا با ورزش کردن می توانیم با خیلی از بیماری ها مبارزه کنیم.
انتهای پیام/