معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش فارس؛ میزان چاقی و لاغری دانش آموزان فارس کاهش یافته است
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۷حمایت گروه صنعتی فارس از ورزشکاران افتخار آفرین فارس
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه داران عزیز، از عموم مردم تقاضا کرد تا ورزش را به عنوان یکی از بخش های اصلی برنامه زندگی خود در ماه رمضان در برنامه روزانه بگنجانند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ورزش پارس، دکتر محسن داودی، با مفید دانستن، پرداختن به ورزش و تحرک بدنی مناسب در ماه مبارک رمضان، از عموم روزه داران خواست تا با رعایت شرایط و تناسب فردی، در کنار دریافت برکات و رحمت الهی از فوائد ورزش در این ماه پر برکت نیز برخوردار شوند.
این متخصص پزشکی ورزشی ادامه داد: بر اساس پژوهش های معتبر انجام شده، علت بیش از ۷۰ درصد از مرگ های اتفاق افتاده در قرن حاضر، بیماری های غیر واگیر بوده که بسیاری از این بیماری ها از عوارض کم تحرکی به شمار می روند.
دکتر داودی توضیح داد: از سوی دیگر، مطالعات متعددی نقش بسیار موثر فعالیت های بدنی و تمرینات منظم ورزشی و مناسب را در کنترل بیماری های متابولیکی و غیر واگیر اثبات کرده اند.
او با اشاره به همزمانی ماه مبارک رمضان امسال و نیز محدودیت های ناشی از شدت یافتن بیماری کرونا ویروس جدید، بر اهمیت حفظ و توسعه سیستم ایمنی بدن جهت مقابله با شرایط پاندمی بیماری کوید ۱۹ تاکید کرد.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: با توجه به محدودیت های وضع شده در فعالیت باشگاه ها و اماکن ورزشی و تفریحی، ممکن است که در جهت اجرای ورزش و فعالیت بدنی منظم با مشکلاتی مواجه باشیم، لذا می توان با برنامه ریزی در جهت تعدیل شدت، مدت و زمان انجام فعالیت های ورزشی، راهکاری برای توسعه سلامت فردی و عمومی بیابیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اهمیت رژیم غذایی ویژه برای ماه مبارک رمضان، افزود: پیشنهاد می شود یک برنامه غذایی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی موثر برای تنظیم و تامین انرژی کافی مورد نیاز بدن، خوردن سبزیجات و میوه های تازه، نوشیدن مقادیر زیاد آب و مایعات از زمان افطار تا سحر را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.
این متخصص فیزیولوژی پزشکی ورزشی درباره زمان و کیفیت انجام تحرکات ورزشی در ایام روزه داری، اظهار داشت: بهترین زمان برای اجرای برنامه های ورزشی هوازی، حدود یک ساعت و نیم بعد از صرف افطار و شدت و مدت فعالیت ورزشی می بایست کمتر از زمان قبل از روزه داری باشد اما برای حفظ شرایط فیزیکی و تناسب اندام می بایست شدت فعالیت ورزشی را به نوبت های منقطع و در تمامی شب ها بعد از افطار تقسیم کرد.
وی توضیح داد: مثلا اگر برنامه ورزشی ما در پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، ۳ جلسه یک ساعته یا یک ساعت و نیم بوده است، اکنون می توان تعداد جلسات تمرین را به شش جلسه و هر جلسه را بصورت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه برنامه ریزی کرد.
دکتر محسن داودی با اشاره به افزایش احتمالی وزن ناشی از کم تحرکی در ماه رمضان، تشریح کرد: با توجه به اینکه متابولیسم بدن در زمان روزه داری، میزان هیدرات کربن کمتری را جهت سوخت و ساز در اختیار دارد لذا با انجام فعالیت های بدنی و تمرین های ورزشی مناسب، عمل “بتا اکسیداسیون” که در اصطلاح عامیانه “چربی سوزی” خوانده می شود، فعال تر شده و سوخت غالب بدن طی این مدت به سمت سوختن چربی های احشایی و به دنبال آن تنظیم کلسترول و تری گلیسرید خون گرایش می یابد.
او گفت: بطور کلی نوع تمرینات و تحرکات ورزشی در ماه مبارک رمضان بسته به نوع علاقه شخصی، شرایط سنی، توان بدنی و نیز امکانات در دسترس افراد می تواند از پیاده روی معمولی، کار با وزنه، یوگا، ورزش و تمرین با کش، حرکات و تمرینات کششی و دوچرخه سواری متغیر باشد.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در پایان با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه عزیزان روزه دار، بر موضوع حفظ بهداشت شخصی و پیشگیری از انتقال ویروس کووید۱۹ و ابتلاء به بیماری کرونا ویروس تاکید نمود.
انتهای پیام/