افتتاح نخستین مرکز بازگشت به تمرین در فارس
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸مدیر کل آموزش و پرورش فارس: در توزیع اقلام ورزشی اولویت با مناطق محروم استان فارس است
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۱وجود جرایم ورزشی در طول تاریخ ورزش مسألهای است که ابعاد مختلف زندگی ورزشکاران و دست اندرکاران این حوزه را تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ورزش در پارس، به دنبال افزایش جرائم مختلف از جمله دوپینگ، خشونت، فساد و … در سطح جامعه ورزش نیاز تشکیل فدراسیون حقوق ورزش احساس شده است.
شکایتهای مختلف صورت گرفته در باشگاههای ورزشی به خاطر قراردادهای انجام شده از جمله در تیمهای ملی، ضرورت تشکیل فدراسیون حقوقی ورزشی را بیش از گذشته نشان میدهد.
از سالها پیش تاکنون از بررسی های کارشناسی و نیازسنجی های علمی انجام شده، مذاکرات زیادی صورت گرفته تا این فدراسیون تشکیل شود، اما هنوز تصمیم قطعی در این خصوص گرفته نشده است.
اکنون این سوال پیش میآید که ایده تشکیل فدراسیون از کجا شکل گرفت؟
حمید باقرنیا کارشناس حقوقی و مسئول کمیته انضباطی و مشاور حقوقی در فدراسیونهای ورزشی درباره ضرورت تشکیل فدراسیون حقوق ورزش اظهارداشت: چند سال است که این طرح بر اساس نیاز جامعه ورزشی و از بدنه کارشناسی وزارت ورزش و جوانان و از زمان مدیریت دکترعباسی در دست پیگیری قرار دارد . ضمن آنکه در حال حاضر نیز در تعامل با کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان در راستای تحقق موضوع هستیم.
وی افزود: همانطور که ما در حال حاضر به اهمیت فدراسیون پزشکی ورزشی توجه داریم، بحث حقوقی نیز مهم است. شما بارها دیدهاید که قراردادهای کلانی بسته شده که الان برای ما حاشیهساز شدهاند. ما در فاز جدید به دنبال گرفتن نظر مساعد وزارت ورزش هستیم.
نظارت به قراردادها جهت جلوگیری از حاشیه
از نظر باقرنیا تشکیل این فدراسیون که اساس آن آموزش است، میتواند به قراردادهای مربیان و ورزشکاران نیز نظارت کند چرا که برای این کار سامانهای هم تعریف و طراحی شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما برای اقدامات حقوقی در سطح بین المللی به وکلای تخصصی نیاز داریم که مسلط به زبان خارجی بوده و همین طور از قوانین ملی و بینالمللی نیز اطلاع داشته باشند که در این خصوص تعداد افراد انگشتشمار است. فدراسیون حقوق ورزش میتواند این موضوع را سازماندهی کند، کرس های بینالمللی بگذارد و در ارتقاء سطح دانش و تخصص، کارشناسان، وکلا و دست اندرکاران مباحث حقوق ورزشی اقدام نماید.
این کارشناس حقوقی ادامه داد: در دنیا ما دادگاه بین المللی ورزش و کانون وکلا را داریم اما فدراسیون حقوق ورزشی که بخواهد به ورزشکاران و مربیان خدمات حقوقی بدهد و آموزش مورد نیاز جامعه ورزشی را در آموزه های حقوقی و مبتلا به آنان تامین نماید، نداریم. خیلی ها حتی نمیدانند فرق جرم و خطای ورزشی چیست؟ فدراسیونها کمیته حقوقی و انضباطی دارند، اما لازم است کسانی متولی این کمیته ها در فدراسیون های ورزشی باشند که از تسلط لازم به مبانی و اصول حقوق ورزش برخوردار باشند.
طراحی سامانه برای نظارت بر قرارداد مربیان و ورزشکاران
با مطرح شدن پرونده قراردادهای ورزشی ایران در فیفا، با احتمال محکومیت کشورمان به پرداخت غرامت سنگین مواجه خواهیم شد و این موضوعی است که در حال حاضر هیچ کس مسئولیت آن را بر عهده نمیگیرد.
علاوه براین، پروندههایی که مربیان و بازیکنان سرخابی داشتند مشکلاتی را برای کشورمان ایجاد نموده اند به طوری که این ۲ باشگاه بارها تهدید به بسته شدن پنجره نقل و انتقالات شدند.
به گفته باقرنیا با تشکیل فدراسیون حقوق ورزش، ایران از این حاشیهها رها خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: وقت آن رسیده که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش برای پیشگیری از تخلفات و جرایم ورزشی، در تعاملی مناسب و موثر با مجلس شورای اسلامی این طرح را اجرایی کنند، در این صورت تمامی کمیتههای انضباطی و حقوقی فدراسیونها باید صلاحیت خود را از فدراسیون تازه تشکیل شده بگیرند. ما حتی سامانهای را طراحی کردیم که در آن قراردادهای ورزشی کنترل، پایش، اصلاح و استانداردسازی با قوانین روز ملی و بین المللی خواهد شد. نکتهای که در اینجا اهمیت دارد اینکه فدراسیون حقوق ورزشی، بر خلاف شرایط فعلی تمامی مسئولیتهای شکلی ناشی از انعقاد قراردادهای تنظیمی در سطح ملی و بین المللی را برعهده خواهد گرفت و اهمیت این موضوع بالاخص در قراردادهای بین المللی و در راستای صیانت از حقوق کشورمان در مراجع بین المللی میسر خواهد شد.
انتهای پیام/