نی ریز، قهرمان رقابت های زورخانه ای فارس
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵صفحه ورزشی روزنامه تماشا-دوشنبه ۷ مردادماه ۹۸
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۷مدیرکل ورزش و جوانان فارس اعلام کرد: برای این اداره کل، منافع استانی مهم است؛ از این رو، هیچ تعارفی با هیاتهای ورزشی ضعیف نیست و تغییرات مدیریتی در این هیاتها بر مبنای تحول آفرینی و منافع رشته های ورزشی خواهد بود.
حیدرعلی کامیاب کلانتری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: برخی رشتهها مانند شنا که در گذشته قطب کشور بود به رغم دارا بودن استخر، مربی تیم ملی، انتظارها بر آورده نکرده و وضعیت واترپلو این استان هم خوب نیست و باید تجدید نظر شود.
وی در مورد هیأت دوچرخه سواری فارس که منجر به استعفای رئیس هیأت شد، نیز افزود: این تغییر بر اساس سلیقه و سیاسی کاری نبوده است از این رو منافع این رشته مدال آور که ظرفیت بسیاری در استان فارس دارد، مد نظر قرار گرفته است.
کامیاب اضافه کرد: خانواده دوچرخه سواری مدت یک سال است که نسبت به هیأت اعتراض دارند اما حمایت کردیم و حتی در مجمع هم سعی کردیم مشکلات را حل کنیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: حدود ۲۰۰ مکاتبه از سوی دستگاههای نظارتی برای هیأت دو چرخه سواری وجود داشت و باوجود عملکرد ضعیف در بحث فنی در نهایت با استعفا موافقت شده تا آرامش در این رشته که ظرفیت المپیکی دارد، برقرار شود.
۲۴ رشته المپیکی شناسایی شدند
او با بیان اینکه برای المپیک ۲۰۲۰ ژاپن برنامه ریزی شده تا هم از نظر کسب سهمیه و هم از مدال آوری نتایج خوبی کسب شود ادامه داد: بر اساس طرح آمایش ۲۴ رشته المپیکی شناسایی شده و آنها بیشتر حمایت خواهند شد.
وی افزود: انتخاب این ۲۴ رشته به معنای آن نیست که دیگر رشتهها فراموش شوند، برای آنها برنامه ریزی شده تا خود را به درجههای بالاتر برسانند.
کامیاب اظهار داشت: طی سه ماهه اول سال جاری نیز در حوزه ورزش قهرمانی به ویژه در سطح مسابقات خارجی نتایج خوبی کسب شده از این رو برای حدود ۴۰ نقر از ورزشکاران که مقام برون مرزی کسب کردند، مراسم تجلیل برگزار شد و این روند نیز تا پایان سال ادامه خواهد یافت تا مدال آوران بیشتر تشویق شوند.
زیرساختهای تخصصی در فارس ضعیف است
وی گفت: با وجود اینکه طی حدود پنج سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع فضای ورزشی ساخته شده است اما هنوز به مرز ایده آل نرسیدم اما تا پایان سال ۹۸ فضای ورزشی بسیاری از شهرهای ما از حد یک متر بیشتر خواهد شد و از این به بعد باید به سمت ساخت و ساز سالنهای تخصصی حرکت کنیم.
کامیاب بیان داشت: برای ۵۱ رشته ورزشی فعال نیاز است که مکان تخصصی ساخته شود تا در زمینه قهرمانی بیشتر مدال به دست آید از این رو برنامه ریزی شده به ویژه در شهرستانهای مستعد سالنهای تخصصی با ظرفیت بالای پذیرش تماشاگران ساخته شود.
وی گفت: در منطقه جنوب فارس به ویژه در شهرستان لارستان، لامرد و گراش نیز زیر ساختهای خوب و مدرنی توسط خیرین ساخته شده که آنها میتوانند میزبان مسابقات بین المللی باشند و باید تمام شهرستانها نیز داری چنین امکاناتی باشند چرا که میزبانی یک مسابقه ورزشی در سطح خارجی موجب شناسایی و شکوفایی بیشتر استعدادها میشوند.
دبیر شورای عالی ورزش فارس اظهار داشت: در کلان شهر شیراز با وجود ساخته شدن ورزشگاه پارس، سالن ۶ هزار نفره، پیست اسب سواری و خانه کشتی مشکلی از بابت برگزاری رقابتهای خارجی، برای ۵۱ رشته نیست و باید اینگونه فضاها در شهرستانها احداث شود.
یک سوم جمعیت فارس ورزش میکنند
مدیرکل ورزش و جوانان با بیان اینکه در بحث زیر ساختهای ورزش همگانی کمبودی نیست، افزود: هم اینک نگاه به ورزش همگانی مانند گذشته نیست که تنها پیاده روی باشد و طوری برنامه ریزی شده که ۳۰ در صد از مردم فارس ورزش میکنند، تأمین سلامت جامعه از سیاستهای اصلی ورزش همگانی است.
کامیاب ادامه داد: بسیاری از رشتههای ورزشی به حاشیه خیابانها و پارکها آمده تا مردم بیشتر به رشتههای ورزشی آشنا شوند، مانند رشته شمشیر بازی که در کنار ارگ کریم خان راه اندازی شده و همین امر موجب شد تا افراد زیادی برای این رشته ثبت نام کنند و از رکود بیرون بیاید.
افزایش چندین برابری تأسیس باشگاه در فارس
مدیرکل ورزش و جوانان فارس در مورد ورزش حرفهای نیز گفت: پیشتر در استان فارس ۵۰۰ باشگاه ورزشی فعال بود اما هم اینک تعداد آنها به ۱۱۰۰ باشگاه رسیده و فارس جزو چهار استان برتر کشور در این زمینه است.
وی اضافه کرد: ازآنجا که قانون گذار اجازه نمیدهد به تیمهای حرفهای کمک کنیم و صنایع بزرگی هم وجود ندارد تا تیمهای حرفهای تحت پوشش قرار دهد در این زمینه استان فارس جایگاه مناسبی ندارد و تنها در رشته هندبال بانوان مقام قهرمانی کسب کرده است.
کامیاب افزود: با این حال هم اینک ۸۵ تیم در لیگ برتر کشور در رشتههای مختلف فعال است و امید میرود در فوتبال نیز که همه مشکلات که ناشی از نداشتن پول نیست حل شود و فارس بتواند در لیگ برتر تیم داشته باشد، فوتبال بیشترین مخاطب دارد.
خانه کاراته به نام ورزشکا ر فقید نوید محمدی نام گذاری شد
مدیرکل ورزش و جوانان فارس همچنین گفت: به پاس زنده نگه داشتن یاد قهرمان فقید نوید محمدی که تنها مدال طلای رشته کاراته در المپیک را کسب کرد، خانه کاراته در ورزشگاه پارس شیراز به نام این ورزشکار نام گذاری شده است.
کامیاب تاکید کرد: فقدان او نیز ضربه بزرگی به ورزش فارس زد چرا که یکی از امیدهای کسب مدال در المپیک ۲۰۲۰ بود.
وی افزود: سازه چندین سال ساخته شده سالن دو و میدانی در ورزشگاه پارس تأمین اعتبار میشود وبا توجه به اینکه این رشته قهرمان جهان و آسیا دارد و شانس کسب مقام در المپیک دارد نیاز است که زیر ساختهای حرفهای نیز فراهم شود.