حضور ۱۳ کماندار فارس در رقابت های آنلاین جهانی
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۹تیم ایمان شیراز همچنان بدون امتیاز پس از هفت باخت
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱رئیس هیئت ورزش های زورخانه ای و پهلوانی فارس از قهرمانی ورزشکاران فارسی در مسابقات مجازی تخت شنو خبر داد.
حسین غرقی در گفت و گو با خبرنگار ورزش در پارس، با بیان اینکه ، اولین دوره مسابقات مجازی رکورد گیری در رشته شنو زورخانه ای در کشور یادواره شهید فخری زاده باحدود ۶۰۰ شرکت کننده اواخر آذر ماه با ارسال کلیپ هایی از سراسر ایران برگزار شد، اظهار داشت: ۱۴۸ نفر از استان فارس درتمام رده های سنی در این مسابقات شرکت کردند و یک رکورد بی نظیری خلق کردند.
وی با اشاره به اینکه زور خانه ها و تمامی باشگاه های ورزشی به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بودند، افزود: با توجه به اینکه ورزشکاران از ابتدای کرونا از فضای ورزش کمی فاصله گرفته بودند این مسابقات یک حرکت خوبی از سوی فدراسیون بود که هیجان دوباره ای ایجاد کرد و ورزشکاران از تمامی استان ها شرکت کردند.
رئیس هیئت ورزش های پهلوانی شعار این مسابقات را هر خانه یک زورخانه عنوان کرد و ادامه داد: سال های گذشته در فاصله چند ماه مسابقات زیادی برگزار می شد که این رویداد اولین مسابقه در سال ۹۹ بود و استان فارس با توجه به قابلیت و پتانسیل بالای خود در این رقابت ها شرکت کرد و ورزشکاران فارسی رتبه اول را از آن خود کردند.
غرقی اضافه کرد: مسابقات پیش روی ما مسابقات میل گیری هست که اکنون در حال تمرینات و تهیه کلیپ هستیم تا انشاالله بتوانیم به رکورد بالاتری دست یابیم.
وی ضمن انتقاد از اینکه مطبوعات و رسانهها به این رشته ورزشی که یک رشته تماماً ایرانی است خیلی کم می پردازند، بیان کرد: این ورزش اولین ورزش بدنسازی دنیا بوده و در سال ۲۰۱۲ به خاطر تلاشهای عزیزان در فدراسیون این رشته در یونسکو به عنوان میراث معنوی بشریت ثبت شده است و این مهم می طلبد که مسئولان بیشتر مراقب این رشته باشند، رسانه ها بیشتر به این رشته بپردازند و اعتبارات بیشتری داشته باشیم.
رئیس هیئت ورزش های زورخانه ای فارس با اشاره به تألیف دو کتاب پژوهشی و تاریخی در زمینه ورزش زورخانه ای، ابراز داشت: کتاب تاریخ پهلوانی فارس در سال ۹۰، کتاب دو میراث جاویدان در سال۹۷ نوشته سیدفخرالدین اژدری خواه رییس کمیته تحقیق و پژوهش هیئت استان به چاپ رسیده است. همچنین مقاله منشور جوانمردی در ورزش در سال ۹۹ توسط سیدفخرالدین اژدری خواه و آقای ورزنده مترجم مقاله به انگلیسی و مقاله آوای موسیقی زورخانه ای و هنر مرشدی توسط دکتر هادی اسلامی پیشکسوت زورخانه و مشاور اقتصادی هیئت استان در ژورنال های بین المللی به چاپ رسیده است.
بر همین اساس، تخت شنو یکی از ارکان اصلی ورزش های زورخانه ای است که هرکدام از تجهیزات زورخانه ای ابزارآلات جنگی به نوعی دفاعی هستند.
اگر به تاریخ ورزش زورخانهای برگردیم میبینیم که در زمان های قدیم وقتی که بیگانگان بر ایران چیره می شدند و ایرانیان به خاطر اینکه بدن هایشان همیشه آماده باشد و برای دفاع از خود ابزار آلاتی را به صورت تقریباً چوبی درست می کردند که تخت شنو نمادی از شمشیر است و در آن زمان استفاده می شد.
انتهای پیام/