میمند به جمع تولیدکنندگان روغن پایه خودرو می پیوندد
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰تازهترین اخبار از سیل استهبان| افزایش جانباختگان به ۲۱ نفر +فیلم
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱مراسم نکوداشت سه چهره فرهنگی، ادبی و پژوهشی شهرستان استهبان در قالب برنامه آستان جانان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مسئولان و فعالان عرصه فرهنگی، فرهنگی و هنری این شهرستان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز،آستان جانان مجموعه همایش هایی است که با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و به سبب گرامیداشت شخصیت ها و مفاخر فرهنگی و ادبی استان فارس برگزار می شود و در این مراسم از استادان علی حکمت شاعر و پژوهشگر فرهنگ عامه، محمد عسلی روزنامه نگار پیشکسوت و مدیرمسئول روزنامه عصر مردم و همچنین محمد جواد اسلامی نویسنده و پژوهشگر استهبان تجلیل شد.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین خاوری امام جمعه شهرستان استهبان با تجلیل از خدمات ارزنده و ارزشمند مفاخر این شهرستان گفت: امروز باید چنین افرادی الگوی فرزندان ما باشند، نه اینکه الگوبرداری آنان از سلبریتی های فضای مجازی باشد.
یوسف کارگر فرماندار شهرستان استهبان نیز در سخنانی با قدردانی از برگزار کنندگان برنامه آستان جانان در این شهرستان به بیان ظرفیت های استهبان در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و هنری پرداخت و از خدمات فرهیختگان پیشکسوت در این بخش قدردانی کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در دومین همایش آستان جانان در شهرستان استهبان با گرامیداشت مقام ادبی شاعر پرآوازه این دیار علی حکمت، اشعار ایشان را بخشی از حافظه فولکلور و موسیقیایی نسل گذشته این شهر دانست و اشاره کرد که نسل جدید مدیون خدمات فرهنگی امثال استاد حکمت است.
حمیدرضا قانعی در بخش دیگری از صحبت های خود پنج دهه فعالیت مطبوعاتی محمد عسلی را ارج نهاد و پایمردی ایشان را در عرصه نشریات و مطبوعات استان با توجه به شرایط سخت کاغذ و تیراژ مطبوعات ستودنی دانست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به شناخت خود از شخصیت محمد جواد اسلامی در مقام فرماندار و فرماندهی سپاه، جایگاه ایشان را در عرصه پژوهشگری و نویسندگی نیز بسیار ممتاز برشمرد و به مطالعه کتاب (شهید رابع عالم مشروطه خواه) از این نویسنده اشاره کرد و اذعان داشت که انشاالله به زودی تفاهم نامه ساخت مستند سینمایی این عالم مبارز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
قانعی در بخش دیگری از مراسم آیین قدردانی و پاسداشت را از خصیصه های ذاتی مردم دیار قرآنی استهبان برشمرد و آرزو کرد که این فرهنگ بیش از گذشته مورد توجه مسوولین و نسل جوان قرار گیرد.
در این همایش آقایان اسکندری، خانزاده و مصدقی درباره ویژگی های فرهیختگان فرهنگی شهرستان استهبان در دومین همایش آستان جانان این شهرستان به سخنرانی پرداختند.
پس از تجلیل از محمد جواد اسلامی نویسنده کتاب های حوزه شهدا و دفاع مقدس و مولف کتاب نفیس استهبان در دفاع مقدس، علی حکمت شاعر استهبانی و محمد عسلی نویسنده و مدیر مسئول روزنامه عصر مردم ،از کتاب فرهنگ نامه استهبان نوشته علی حکمت رونمایی شد.
پس از آن عقیل علیشاهی رئیس اداره امور مشارکت ها و مدارس غیر دولتی استان به نیابت از مدیر کل آموزش و پرورش استان فارس از پیشکسوتان و چهره های ماندگار تعلیم و تربیت استهبان با اهدا لوح سپاس و هدایا تقدیر کرد.در حاشیه این مراسم از مادر شهید بزرگوار حاجی باقری، قدردانی شد.
به گفته امید کیامرث رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان استهبان با توجه به پیشینه تاریخی، فرهنگی و مذهبی و وجود چهره های برجسته شهرستانی در حوزه های گوناگون و حمایت های خوب اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس “همایش آستان جانان دو” با هدف معرفی چهره های فرهنگی و مذهبی همراه با رونمایی از کتاب فرهنگ نامه استهبان برگزار شد.
فعالیت های شعر و شاعری علی حکمت
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به فعالیت هاى شاعر استهبانى آقاى على حکمت در حوزه شعرهاى کلاسیک، محلى و همچنین گردآورى و تدوین واژه نامه محلى استهبان، اضافه کرد: اولین اثر این شاعر و پژوهشگر استهبانى به صورت مجموعه شعری با عنوان ” و اما بعد …” منتشر و با استقبال بی نظیری از طرف عام و خاص روبه رو شد.
کیامرث افزود: پس از انتشار این اثر تراوشات قلم صاحب نظران از داخل و خارج از کشور بر کتاب ” و اما بعد …” خود مجموعه ای با ۲۷۰ صفحه شد و دومین اثر مولف را با عنوان ” دیدگاه اهل نظر بر و اما بعد …” تشکیل داد.مجموعه شعر “زمزمی دیگر” عنوان سومین اثر این مولف است که حاوی مجموعه اشعاری است که به مناسبت ها سروده شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامى استهبان خاطر نشان کرد: “فرهنگ نامه ی استهبان” عنوان مجموعه ای پنج جلدی است که مولف پی ریزی بنای آن را از سال ۱۳۳۷ آغاز نموده است و تاکنون نیز دو جلد آن به زیور طبع آراسته شده است. کتاب “فرهنگ نامه ی یک جلدی استهبان” شامل کل واژه ها، ترکیب ها و تمثیل ها ی عامیانه ی استهبان است اما با سبق و سیاقی کوتاه تر و فشرده تر که صلاح بر آن دیده شد قبل از تألیف جلد سوم آماده و چاپ گردد.
فعالیت های روزنامه نگاری محمدعسلی
کیامرث در ادامه به فعالیت هاى روزنامه نگارى آقاى محمد عسلى در چند دهه اخیر در سطح ملى و استانى اشاره کرد و افزود: این روزنامه نگار پیشکسوت استهبانى داراى سوابقى چون سرپرستى روزنامه کیهان در استان فارس در سه دهه پیش و انتشار مستمر روزنامه عصر مردم در گستره ملى در ۲۸ سال گذشته بوده است.
کیامرث افزود: حضور برجسته آقاى عسلى در مجمع استهبانیهاى مقیم شیراز و خدمات ارزنده در حوزه عمرانى و فرهنگى شان و همچنین انتشار ویژه نامه عصر استهبان از جمله خدمات فرهنگى و اجتماعى این روزنامه نگار پیشکسوت است.
فعالیت های فرهنگی محمدجواد اسلامی
وى در ادامه به فعالیت هاى آقاى محمد جواد اسلامى در حوزه فرهنگى هم اشاره کرد و افزود: این نویسنده استهبانى داراى تألیفات متعددى در حوزه فرهنگى، مذهبى و دفاع مقدس مى باشد که کتاب هاى “شهید رابع، عالم مشروعهخواه” شرح حال زندگی، مبارزات، آثار و… حضرت آیتالله العظمی محمدباقر اصطهباناتی، مشهور به شهید رابع، فیلسوف، ریاضیدان، طبیب، ادیب، شاعر، رهبر مشروطهخواهان فارس و تنها مرجع تقلید شهید در دوران مشروطیت است، “آیه صبر و اخلاص” شرح حال، زندگی، آثار و خدمات شهید حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ احمد فقیهی، رهبر مبارزات مردمی علیه طاغوت و قاضی شرع شهرستانهای شرق فارس که بهدست منافقین کوردل به شهادت رسید، از جمله آثار ایشان است.
کیامرث با اشاره به تألیف کتاب “شکوه فقاهت” شرح حال، زندگی، آثار و… مرجع بزرگ جهان تشیع، حضرت آیتاللهالعظمی سیدابراهیم حسینی اصطهباناتی، مشهور به میرزا آقا توسط این نویسنده استهبانى، اضافه کرد: کتاب “استهبان در دفاع مقدس” شرح جامعى از حضور رزمندگان استهبانى در دوران دفاع مقدس است که بصورت دایره المعارف جامعى منحصر بفرد تألیف شده است.
کیامرث افزود: آقاى اسلامى در این عرصه داراى رتبه هاى برتر در جشنواره هاى استانى و ملى گردیده که کسب مقام دوم در “دومین همایش پاسداران اهل قلم” از آن جمله است.