ارتش استان فارس برای تامین جهیزیه جوانان پای کار آمد
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸پایان جشنواره قرآنی دانشگاه های پیام نور کشور در شیراز + جزییات
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸ نماز جمعه این هفته شیرازسومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی به امامت حضرت آیت الله دژکام و با حضور اقشار مختلف مردم شریف شیراز برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز،متن کامل خطبههای نماز جمعه شیراز به شرح زیر است:
خطبه اول
بسماللهالرحمنالرحیم
توصیه می کنم به تقوا و خداترسی و در نظر گرفتن حساب و کتاب قیامت در هر کاری که انجام می دهیم.دنیا گذاشتنی و رفتنی است و آنچه که باقی می ماند ثواب الهی یا نعوذبالله عذاب خداست، کاری کنیم که از عذاب خدا دور باشیم و به پاداش کرامت حضرت رب العالمین بهشت نصیب همه ما شود.
بین موضوعاتی که در خطبه اول تقدیم می کردم چند هفته ای فاصله افتاده است اما مطلبی که می گفتم مطلب مهمی است که یادمان نباید برود.به عنوان رکن اصلی جامعه اسلامی جمع بندی موضوع خانواده را به واسطه اینکه ماه مبارک رمضان را در پیش داریم خدمتتان عرض می کنم.بنده این مطلب را در سخنرانی پیش از دستور مجلس خبرگان هم طرح کردم و به گونه ای مورد توجه مسئولان و مدیران کشوری هم قرار گرفته است.
“به عمل کار برآید به سخندانی نیست”، این نکات را یادآوری می کنیم اما باید در این خصوص اقدام شود.
دولت سیزدهم سند تحول دولت را در ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۰ ابلاغ کردند، اما چرا سند تحول؟برای اینکه رهبر معظم انقلاب در همین ۲_۳ سال اخیر مکررا فرمودند در ادامه کشور یک تحول ایجاد کنیم.در جمع دانشجویان فرمودند منظور از تحول این است که یک حرکت جهشی و جهادی برای اداره کشور نیاز است؛ دستگاه اداری و اجرایی اگر همینطور ادامه دهد کار مردم زمین مانده است و باید کار جهادی شود.این مطالبه رهبر معظم دولت را وادار کرد که سندی بنویسد، این سند در هشتم اسفند ماه ۱۴۰۰ از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد.الان دو سال می گذرد و ضمن اینکه کار خوبی است که دولت سند نوشته و ابلاغ کرده است اما ما در یک قسمتهایی از دولت تحرک جهادی نمی بینیم و در همین موارد هست که مردم سوال دارند.بنده بعد از خطبه ها پای درد و دل مردم نشسته ام و هر قسمتی از ادارات که تحرک خوبی دارد مراجعه کم است و هر جا تحرک ندارد مراجعه مردم به بنده بیشتر است.
باید در همه ابعاد کار اداری کشور و در همه سطوح از آن کارشناسی که در روستا و بخش نشسته است تا وزیر همه باید جهادی کار کنند وگرنه کار مردم زمین می ماند.
دولت این سندی را که تنظیم کرده برای این است که مجموعه پایین تر کارمندان طبق این سند رفتار کنند.
بنده در مورد مسئله خانواده مواردی که دولت در این سند هدف گذاری کرده صحبت می کنم یعنی من سیاست گذاری های کلی و قانون مجلس را دیگر توضیح نمی دهم چون آنها کار خودشان را کرده اند و دولت هم تا اینجا آمده است و سند تحول دولت را تنظیم کرده و الان نوبت حلقههای میانی است که پای کار بیایند.اگر تحول ایجاد شد در هر عرصه ای مردم یک نفس راحت می کشند.
در مورد مسئله خانواده هشت مطلب به عنوان شاخصهای وضعیت مطلوب در این سند دولت محترم نوشته است و این ۸ مورد را فهرست وار می خوانم و توقعمان این است که مسئول امور اجتماعی استانداری بررسی کند که تا وضعیت مطلوب چقدر فاصله داریم و بیان کنند تا مردم بدانند و کمک دهند یعنی کار جهادی انجام گیرد و همه با هم کمک دهند.مردم، سمن ها، مجموعه های دولتی و غیر دولتی کمک دهند تا این مسائل حل شود.می خواهیم کشورمان به گونه ای باشد که از نظر مسائل مختلف اداره کشور جزء بهترین ها باشد و یکی همین مسائلی است که در باب خانواده باید مراعات شود پس شاخصهای وضعیت مطلوب در بحث خانواده را خدمت شما عرض می کنم.
یک؛ کاهش میانگین سن ازدواج، ۱۴ میلیون نفر از جوانان در سن ازدواج هستند.مدنظردولت این است که در یک کار جهشی و جهادی همه باید کمک دهند تا سن ازدواجها پایین تر بیاید، سن ۲۳ و ۲۴ سال سن مطلوب است و حتی کمتر از این هم می شود.
سن ازدواج وقتی خیلی بالا می رود برای کشور ضررهای زیادی دارد پس میانگین سن ازدواج باید کاهش پیدا کند و این نیاز به کارهای متعددی است تا چنین اتفاقی رخ دهد و مسئول این کارها هم دستگاه اجرایی و دولت است و هم مردم باید کمک دهند.
دوم؛ افزایش باروری کل، این مسلم است که سن ازدواج کشور ما دارد بالا می رود و بچه آوری و فرزندآوری کم شده و خیلی ضرر بزرگی برای کشور است.
سوم؛ تقویت بعد تربیتی فرزندان، این بچه غیر از آب و نان و غیر از آموزش علمی صرف و خشک مسئله تربیت آن مهم است که متاسفانه تربیت مسئله دست آخر شده است، فقط نمی شود علم آموزی باشد و باید انسان باشد و تربیت انسانی داشته باشد اما متاسفانه تربیت دست کم گرفته شده است.
چهار؛ کاهش ناباروری، عوامل مختلفی وجود دارد که پس از ازدواج باروری به صورت طبیعی رخ نمی دهد و باید این عوامل در بحث سلامت و پزشکی حل شود.
پنجم؛ کاهش سقط جنین است، سقط چنین گناه کبیره است و در این خصوص آمار رسمی در کشور نداریم چون در کشور ما سقط بدون دلیل شرعی و قانونی حرام است و به همین جهت آمار غیر رسمی شنیده می شود که عدد بسیاری است و در سال ۵۰۰ هزار سقط گفته شده است.بنده نمی دانم این آمار درست است یا خیر اما شما ببینید صدام در هشت سال این قدر آدم نکشته است که این گونه از نسل ایرانی نابود می کنند.دولت برای این موضوع برنامه ریزی کرده است اما همه باید کمک دهند تا جلوی این حجم از سقط جنین گرفته شود.شنیده ام نفوذ صهیونیستی و برخی از فرق ضاله و گمراه بوده که عمدا باعث سقط جنین می شوند و نفوذی هایی دارند و جلوی اینها باید گرفته شود.
مسئله بعدی و مورد ششم؛ کاهش خشونت در خانواده است.زن، شوهر و بچه ممکن است نسبت به دیگری خشونت به خرج دهد که باید جلوی این اتفاق گرفته شود و نیاز به یکسری کار تبلیغی، ترویجی و تربیتی دارد.خانواده کانون مهر و محبت است و اگر آموزش داده نشود مسلما با دستورالعمل نمی شود وضع خانه را اصلاح کرد، خانواده خصوصی ترین جای زندگی افراد است و طبیعی است که یک نفر به ظاهر فرد آرامی باشد اما در خانه خشن است.
یکی از اصحاب پیامبر فوت شد بود و در تشییع جنازه او دیدند که پیامبر اسلام بر روی نوک پا راه می رود و دلیل این کار را حضرت فرمود برای این است که ملائکه برا تشییع آمده بودند و دلیل حضور ملائکه این بود که فرد فوت شده درطول عمر خود قل هوالله احد را زیاد می خواند اما وقتی در قبر دفن شد حالت چهره پیامبر گرفته شد و فرمود فشار قبر دارد چون با خانواده تلخ رفتار می کرده است، تلخی رفتار با زن و بچه باعث فشار قبرش شده است.
باید خودمان خیلی مراعات کنیم که نسبت به اعضای خانواده، زن، فرزند و… همه ادب و احترام باشد، این جزء اهدافی است که باید یاد دهیم اما کار سنگین است و همه باید پای کار بیایند و همه باید روی این مسئله کمک دهند.
مسئله هفتم کاهش طلاق است؛ که متاسفانه شنیده می شود عدد طلاق با عدد ازدواج تقریبا نزدیک هم می شود، منفورترین مورد پیش پیامبر اسلام و خدا طلاق است.چرا در جامعه ما اینگونه شده است؟چرا تحمل سرد و گرمی با هم را ندارند؟این باید خیلی کار شود و باید کاهش طلاق را ملموس داشته باشیم.
یکی از ائمه محترم جمعه استان گفت که روی کاهش طلاق کار کرده ام و واقعا نتیجه داد،نگوییم از دست ما کاری بر نمی آید، بنده طلبه هم اگر شروع کرده و تلاش کنم نتیجه می گیریم و انشاالله در همه استان ما ائمه جمعه روی این مسئله کار کنند، دادگستری تلاش هایی می کند ولی دادگستری آخر خط است و باید جلوگیری شود تا کسی به دادگستری مراجعه نکند و در این خصوص همه باید فعالیت کنند.
آخرین مسئله تقسیم کار مناسب در خانه است؛ کوچکترین اجتماع مدنی خانواده است که نیاز به تقسیم کار دارد.مرد در خانه چه کاره است؟زن در خانه چه مسئولیتهایی دارد؟مثلا مشهور است در طیفی از افراد مرد کار نمی کند و همه زحمات بر دوش زن است و گاهی برعکس است اما تقسیم کار نیاز دارد.
پیامبر گرامی اسلام بین امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) تقسیم کار کرد و در خانه امیرالمومنین علی(ع) به حضرت زهرا(س) کمک می داد.
این موارد را باید بیش از این بگوییم.اول معرفت پیدا کردن و دوم تصمیم گرفتن تا اینها در زندگی ما بیاید و الگوی خانه های ما بشود خانه امیرالمومنین(ع) و زهرا(س) که چقدر ارزشمند خواهد بود.
امیدواریم که در این زمینه شاهد شنیدن گزارشهای خوبی از مسئولان و مدیران این حیطه هم باشیم.
خطبه دوم
بار دیگری خودم و همه شما برادران و خواهران ایمانی را به تقوا توصیه می کنم.
در خطبه دوم ۳ نکته خدمت شما عرض کنم.
اول به عنوان وظیفه به عنوان یک برادر کوچک دینی از همه مردم عزیز و سرافراز کشورمان و بالاخص مردم همیشه در صحنه استان فارس تشکر می کنم.فارس در قله فرهنگ که هم در ۲۲ بهمن و هم در ۱۱ اسفندماه حماسه آفریدند و همت عالی به خرج دادند و به تعبیر بنده کمترین با خدا معامله کردند، همه دستگاههای تبلیغی دشمن که دنیاپرستی را تبلیغ می کنند می گفتند در انتخابات شرکت نکنید و به هر شکلی میخواستند مردم را نسبت به انتخابات بی رغبت کنند و شما مجاهدانه در مقابل همه این دستگاههای شیطانی ایستادید و حضوری خوب و مشارکت قوی ثبت کردید.
از رای اولیها تشکر می کنم، بنده یک شب در هیئتی صحبت می کردم و رای اولی ها بلند شده و گفتند ما پای کار هستیم تا پیران سالخوردهای که احساس وظیفه نگذاشت در خانه بنشینند و به هر شکلی بود آمدند و حضور پیدا کردند.
از مسئولان امنیتی تشکر می کنم در اوضاعی که دشمن دلش میخواست یک جایی را ناامن کند تا مردم از خوف در انتخابات شرکت نکنند الحمدلله انتخاباتی کاملا امن برگزار کردند.تلاش بسیار ارزشمند نیروهای عزیز امنیتی از نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، سپاه و همه مجموعههای امنیتی و بسیج که پای کار آمدند و همت عالی کردند.خدا می داند اینکه ما راحت در خیابانها رد می شویم چقدر این مجموعه ها زحمت می کشند.
ما خیلی وقتها این نیروها را نمی شناسیم چون اینها همیشه با لباس رسمی نیستند ولی دارند کار خودشان را می کنند، بنده روز ۲۲ بهمن شاهد تلاش یکی از این عزیزان بودم که با لباس رسمی نبود اما رفت و برگشت پیادهروی دیدم که مجاهدانه کار می کند، بنده برای مسیر بازگشت از راهپیمایی سوار ماشین بودم و گفتم باید بروم پیشانی این فرد رو ببوسم و پیاده شدم برای اینکه اینها خیلی زحمت میکشند و ما حواسمان نیست.
از مجموعه اجرایی انتخابات تشکر می کنم که واقعا دولت در این زمینه کار بزرگی را راه می اندازد، چند هزار صندوق را ببری، بیاوری و بشماری شوخی نیست.دعاوی مختلفی که وجود دارد و افرادی که خدای نکرده به دنبال سوءاستفاده ای باشند و همه اینها را دولت باید مدیریت کند.
از مسئولان استانی که تلاش کردند به ویژه تشکر میکنم و نتیجه همه اینها برد این ملت است که در دنیا دارد مردمسالاری دینی را به نمایش می گذارد و دشمن باز هم ناکام شد.
اما یک نکته را خدمت شما گفته باشم و آن این است که اگر ما نظام مردم سالاری می خواهیم دیکتاتوری دوره شاه بود که دیکتاتور بود، از مشروطیت تا حالا بیش از ۱۰۰ سال گفتیم مردم سالاری ولی در دوره شاه اجرا نشد و گله ما سال ۵۷ این بود که طبق قانون اساسی باید به مردم مجال و میدان دهد ولی نمیداد و جوانترهای ما بعد از انقلاب تلخی دیکتاتوری را نچشیدند و به نظرشان می رسد که اتفاق کمی بوده که شرش الحمدلله از سر مردم کم شده است.
مردم سالاری را خود مردم ایجاد می کنند و خود مردم آن را حفظ می کنند و باید بیش از این فرهنگ جامعه ما شود و لازم نباشد هر انتخاباتی بگوییم مردم بیایید.
هنوز پوست نینداخته چیزهایی که پیش از انقلاب بوده است.
مردم خودشان باید بدانند که اگر در انتخابات شرکت نکنند کشور خودشان است و تصمیم را خودشان دارند می گیرند.در همین انتخابات مشاهده شد که کسانی رای آوردند که احساس می شد خیلی مراکز قدرت با آنها همراه نیستند ولی رای آوردند و هر فردی رای آورد نماینده مجلس می شود و آنهایی که رای نیاوردند که به مجلس نمی روند.
این موضوعات را باید تحلیل کنیم و به این مسئله دقت داشته باشیم و به عنوان فرهنگ جامعه ایرانی این باشد که همانطور که امام در وصیتنامه خود فرمودند در همه انتخابات در صحنه باشید.الان دو سال دیگر انتخابات است، انتخابات که تمام نمی شود و دوباره شما میخواهید انتخاب کنید و انتخابات باید جزء برنامه دائمی زندگی ما باشد و حضور چشمگیرتر و قوی تر داشته باشیم.
نکته دیگر اینکه در هفته پیش رو حلول ماه مبارک رمضان را خواهیم داشت که باید برای ماه مبارک آمادگی داشته باشیم.یکسری از اعمال ماه شعبان آماده کردن خود برای ماه رمضان است از جمله این دعاهای آخر ماه شعبان؛ خدایا در این ظهر جمعه در حرم احمد بن موسی(ع) تو را قسم می دهیم به حرمت اهل بیت عصمت و طهارت، به حرمت خوبان درگاهت در این مدت ماه شعبان از ما بگذر و ما را مورد مغفرت خودت قرار بده.
مسلما برای ایام ماه رمضان برای روزه، عبادات، قرآن و دعا برنامهریزی لازم است و امیدوارم در محافل مختلف مذهبی برنامه ریزی مناسب صورت گیرد.
اما نکته پایانی سخنم؛ دیروز سعادت بود به اتفاق نمایندگان مجلس خبرگان در محضر رهبر عظیمالشان انقلاب امام خامنهای بودیم و اولین چیزی که میخواهم عرض کنم معمولا در مجالس که زیاد هم در این ایام بود عموما می گویند سلام ما را خدمت رهبری برسان و ایشان هم فرمودند سلام من را هم به همه کسانی که سلام رساندند برسانید.نکته دیگری که هست در سخنرانی رهبر معظم چند نکته فرمودند ولی یک نکته را تصریحا می خواهم تکرار کنم، مضمون صحبت رهبری این بود که ماهیت انقلاب اسلامی ضدظلم است و مسلمانی با ظلم نمیسازد.وقتی یک نفر ظلم می کند خودمان هم می گوییم نامسلمان چون مسلمانی با ظلم نمی سازد.
انقلاب اسلامی انقلاب مبارزه با ظلم و استکبار و فساد است و رهبر انقلاب فرمودند این نکته همیشه یاد خبرگان باشد برای اینکه رهبر امت باید این جهتگیری ضدظلم و ضدفساد را همیشه داشته باشد.
ما شاهد هستیم در همین قضیه فلسطین سران حماس هنوز هم می آیند تا نگاه پدرانه و حمایت رهبر انقلاب رویشان بیفتد و پیامشان را برای ملتشان می برند.
اگر هر چه ظلم صهیونیست میکند در دنیا یک مرکز است به نام ایران و یک جمعیت هستند پیروان اسلام ناب محمدی و یک رهبر است که از سلاله پیامبر است و محکم از مظلومان فلسطین دفاع می کند و رهبر گرانقدر انقلاب فرمودند این حرکت استکبار ستیزانه باید در نسلهای بعد و در آینده هم ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/