آیت اله دستغیب؛سیدالشهدای فارسیان
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۲مترو شیراز از آزادی به فضیلت می رود +فیلم
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳راپاییز برگ ریزان از نیمه گذشته و به انتهای راه نزدیک می شود. حضوری شدن کلاس های درس پس از دو سال تعطیلی کرونا امسال رنگ و بویی دیگر به دانشگاه ها داده و دوباره نشاط و پویایی را به محیط دانشگاه ها بازگردانده و نشان می دهد، دانشگاه با دانشجویانش زنده است.
این روزها دانشجویان در کنار علم آموزی، علاقه مند انجام فعالیت های دانشجویی به ویژه برنامه های فرهنگی هستند.
تعطیلی دانشگاه ها نیز عطش دانشجویان را نسبت به برنامههای فرهنگی بیشتر کرده و مطالباتشان هم از مسئولان متولی بیشتر است. دوست دارند کارهایشان توسط مسئولان دانشگاه دیده شده و آنان نیز همراهشان باشند.
فعالیت های فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام نیز خوشبختانه امسال و در سال تحصیلی جدید رونق بیشتری به خود گرفته است.
دانشجویان نیز معتقدند، باید بخش فرهنگی و دانشجویی آن بیشتر در میدان عمل بوده و در بین سایر دانشگاه های کشور پیشتاز باشد.
یکی از برنامه های خوب دانشگاه در عرصه فرهنگی، برگزاری سفر دانشجویی به عتبات عالیات بود.
سفری که حال دل دانشجویان و خانواده های آنان را عوض کرد.
حرکت در روز پانزدهم آذر ماه ۱۴۰۱ از دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام و از کنار قبور مطهر شهدای گمنام دانشگاه که چشم و چراغ این دانشگاه هستند آغاز شد.
همسفران هر کدام گوشه ای ایستاده و در حال رصد آخرین وضعیت سفر، مدیر کاروان، ساعت ورود اتوبوس ها، زمان اعزام به مرز و… هستند.
بالاخره اتوبوس ها وارد محوطه دانشگاه شدند، با بدرقه مسئولان دانشگاه سفر را آغاز کردیم.
کمتر از یکدیگر شناخت داریم و به خاطر وضعیت کرونا حتی برخی را هم یک بار در دانشگاه ندیدیم.
کنجکاوی ها آغاز شده و هر کدام به دنبال این هستیم که کدام یک از همسفران دانشجو و با چه کسی عازم این سفر شده اند.
سفر، خوبی های خود را دارد، به روز نکشیده اخوت و همدلی در بین همسفران ایجاد و کم کم یکدیگر را می شناسند.
یکی یکی پرس و جوها آغاز و از وضعیت تحصیلی و رشته دانشگاهی یکدیگر با خبر می شوند.
در میان دانشجویان از رشته های مختلف علوم ارتباطات، مدیریت رسانه، مدیریت راهبردی، تاریخ، جامع شناسی، علوم سیاسی و… دیده می شود.
حس خوبی است، این سفرها سرآغاز خوبی برای ارتباطات بیشتر دانشجو و دانشگاه به شمار می رود.
حرکت را صبح روز سه شنبه حوالی ساعت ۱۰ از دانشگاه آغاز و به سمت مرز ایلام حرکت کردیم.
ظهر روز اول را در ملایر ناهار را صرف کرده و شب را هم در نزدیکی مرز و در شهر مهران صبح کردیم.
پس از اقامه نماز و صبحانه به نقطه صفر مرزی حرکت و از آنجا به سمت کربلا حرکت کردیم.
ساعت ۱۴ به کربلای معلی رسیدیم، حس خوبی در وجودمان بود، آن هم ۱۶ آذر و روز دانشجو در کنار، سرور و سالار شهیدانی که درس آزادگی و مقاومت داد.
این روز ها با ایام فاطمیه اول نیز متقارن شده و در شب جمعه نیز مهمان امام حسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل علیه السلام هستیم.
در یک کلام، همه چیز دست به دست هم داده اند تا معنویت سفر بیشتر و بیشتر شود.
حضور در خیمه گاه و مرثیه خوانی در این مکان مقدس نیز حس و حالی دیگر داشت که دانشجویان از آن بهره مند شدند.
تا شب روز جمعه مهمان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بودیم. یادش بخیر بین الحرمین و صفوف به هم پیوسته نماز آن که دلها را حس و حالی دیگر می داد.
مراسم وداع در کربلا و در شب روز جمعه در محل تل زینبیه را برگزار کردیم، خداحافظی دلنشینی بود. علاوه بر مداح کاروان آقای مهرداد مطلب زاده یکی از دانشجویان دانشگاه هم برایمان روضه خواند و حال و هوایی دیگر به مراسم بخشید.
در این مراسم یاد شهدای دانشجو و شهدای گمنام به ویژه شهدای گمنام مدفون در دانشگاه باقرالعلوم که سفرمان را از آنجا آغاز کرده بودیم نیز فراموش نشد و همسفران در کنار مرقد امام حسین علیه السلام یاد و خاطره این شهدای عزیز را گرامی داشتند.
فردای آن روز یکی از پربرنامه ترین روزها را پشت سر گذاشتیم. حرکت در ساعت ۲ بامداد شنبه به سمت کاظمین و اقامه نماز صبح و زیارت بر سر قبور مطهر امام موسی کاظم و امام جواد (ع)، پس از آن سامرا و زیارت قبر مطهر امام حسن عسگری علیه السلام، امام هادی علیه السلام، مادر و عمه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف حضور در امامزاده سید محمد(ع) فرزند امام هادی (ع) نیز از دیگر برنامه ها بود.
پس از صرف نهار در امامزاده سیدمحمد، کاروان عازم نجف شد و حوالی ساعت ۹ به نجف رسیدیم.
یکشنبه را به زیارت حرم امام علی علیه السلام پرداخته و دوشنبه اش را نیز به مسجد کوفه و سهله رفتیم. البته در کنار زیارت وادی السلام نیز در برنامه بود.
شب دوشنبه نیز پس از حضور در نماز جماعت، مضجع و مرقد مولایمان امام علی علیه السلام را زیارت کرده و وداع با امام اول شیعیان را را برگزار کردیم.
ساعت ۶:۳۰ صبح سه شنبه ۲۲ آذر به سمت مرز ایلام حرکت کردیم تا این سفر پر خیر و برکت کربلا نیز با تمام خوبی ها و خوشی هایش به پایان برسد.
سفر کربلا با دانشجویان دانشگاه، هر چند کوتاه، اما پر از خاطره و تجربه، پر از محبت و دوستی بود.
ساعت هایی که وقتی در اتوبوس کاروان آقای حجتی، سخن از از گرما و سرما، صحبت های مداوم راننده اتوبوس عراقی با تلفن همراه، سرعت لاک پشتی اتوبوس، نذری خوران، رانی و….. به میان می آید، هر کدام از همسفران خاطرات خوش را مرور می کنند.
سفر دانشجویان به کربلا به عنوان یک اردوی زیارتی و معنوی می تواند آغاز خوبی برای تقویت بیش از پیش فعالیت های فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام باشد.
دانشگاهی که دایه دار رشته های فرهنگی و اسلامی است به نظر می رسد بیش از پیش باید به مرجعیت رویدادهای بزرگ فرهنگی و دانشجویی کشور تبدیل شود.
هر چند این دانشگاه در برگزاری نشست های تخصصی علمی و فرهنگی فعال است، در کنار آن میزبانی سالانه چند رویداد بزرگ فرهنگی و علمی نیز می تواند معرف جایگاه این دانشگاه در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی باشد.
با امید به اینکه روز به روز شاهد ارتقا دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام در عرصه های مختلف به ویژه بین المللی باشد و فارغالتحصیلان آن نیز به خدمتگذارانی شایسته و فرهیخته برای جامعه تبدیل شوند.
علی شاهسون
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی