آخرین جزییات طرح های عمرانی شهری شیراز/ اسدی: هیچ پروژه ای تعطیل نیست
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۷ایجاد قرارگاه جهادی توسعه فیبر نوری در فارس
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱در نشست خبری امروز در مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی و با حضور اصحاب رسانه اهمیت هوش مصنوعی در حوزه سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری فارس به روز ، دکتر غلامرضا پازوکی, رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران, آقای حسینی مدیر مرکز ملی فضای مجازی و خانم دکتر مهرشاد مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه از برگزار کنندگان این نشست خبری بودند.
هوش مصنوعی با کمک پزشکان, تشخیص, درمان و سلامت را تسریع می بخشد
دکتر پازوکی در ادامه با توجه به بحث اهمیت هوش مصنوعی در درمان صحیح و به موقع بیماری ها تاکید داشت: در حال حاضرطبق تاکید مقام معظم رهبری (ره) مبنی بر قرار گیری ایران جزو ده کشور اول دنیا در حوزه هوش مصنوعی, تلاش های مستمری در این زمینه صورت پذیرفت و در حال حاضر ایران رتبه زیر صد را در این حوزه دارا می باشد.
وی افزود: در طی ۴ سال مسوولیت اخیر دانشگاه, تلاش های بسیاری در حوزه هوش مصنوعی صورت پذیرفت که با هدف بهبود تشخیص, درمان و پژوهش های پزشکی و مراقبت های بعد از درمان همواره مورد اهمیت واقع گردید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه اظهار داشت: با توجه به چالش های علم پزشکی در درمان برخی بیماریها هوش مصنوعی به کمک بشر در حوزه سلامت رسیده, چراکه سلامت یکی از مهمترین مباحثی است که هوش مصنوعی می تواند در آن نقش بسزایی ایفا کند.
در ادامه میر حسینی مدیر مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت : در حوزه پزشکی همواره سه محور مهم مورد بحث قرار می گیرد که مرگ و میر ناشی از آنها متاسفانه با آمار بالایی مواجه بوده, از جمله آنها بحث قلب و عروق می باشد که یکی از مهمترین اهداف این بخش گرفته. مرکز ملی با همکاری علوم پزشکی و با تاسی گرفتن از سیستم های خود مراقبتی و با توجه به بهره مندی از این داده ها می تواند دستاوردهای بزرگی را برای بشر به ارمغان بیاورد.
وی همچنین ادامه داد: یکی از مهمترین پارامترها در درمان, بحث تشخیص تداخلات دارویی با استفاده از هوش مصنوعی است که با توجه به تحریم های دارویی طی سال های اخیر و مصرف بی رویه دارو وسرانه مصرف همواره مورد تاکید قرار گرفته است.
وی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر دو بیمارستان در این حوزه فعالیت دارند و انشاالله به زودی شاهد افتتاح سومین مرکز درمان پزشکی با تاسی گرفتن از هوش مصنوعی خواهیم بود.
۲ روش جراحی “چاقی” دنیا به نام “ایران”
در ادامه این نشست خبری دکتر محمد کرمان ساروی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اینکه بسیاری از مقالات مرجع در فدراسیون جهانی جراحی چاقی مربوط به دانشگاه علوم پزشکی ایران است وامروز در زمینه درمان و جراحی چاقی و در تهیه راهنماهای بالینی؛ جراحان ایرانی نقش کلیدی دارند.
کرمان ساروی با بیان اینکه در سال گذشته ۸ هزار جراحی چاقی ثبت شده در حالیکه این عدد سه تا چهار برابر است، افزود: درمان و جراحی چاقی دارای سه روش است که مهمترین و رایج ترین روش از سوی دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ایجاد و در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین دو روش مهم جراحی چاقی نیز به همت جراحان ایرانی در دنیا ثبت و هم اکنون در برخی کشورهای قاره آفریقا و اروپا در حال انجام است.
جراحی چاقی به تنهایی اثر گذار نیست
در ادامه این نشست خبری شهاب شهابی رئیس فدراسیون جراحان جوان چاقی آسیا نیز با اشاره به نقش مرجعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران در تولید علم و انتشار مقالات این رشته در دنیا گفت: هم اکنون بانک اطلاعاتی بسیار خوبی از اطلاعات ۷۰ هزار بیمار در حوزه درمان و جراحی چاقی ثبت شده است که میتواند در زمینه پیشگیری از چاقی که از مهمترین عوامل مرگ و میر است، جلوگیری کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هیچ جراحی چاقی به تنهایی اثر گذار نیست و باید تغذیه فرد و سبک زندگی افراد نیز مورد توجه قرار گرفته شود، افزود: هم اکنون بیش از یک صد فلوشیپ جراحی چاقی و درون بین فعالیت دارند زیرا درمان و جراحی چاقی نیازمند تیم چند تخصصی است.
روش بوتاکس “معده” مورد تایید نیست
همچنین در ادامه فولاد اقبالی رئیس مرکز تحقیقات جراحی عمومی و استاد جراحی چاقی در پاسخ به پرسشی در زمینه رایج شدن روش بوتاکس معده عنوان کرد: روش بوتاکس معده برای درمان چاقی وجهه علمی ندارد و گزارش های متعددی از سوراخ شدن معده و اثنی عشر ثبت شده است، بنابراین به هیچ عنوان این روش از نظر فدراسیون جراحی چاقی مورد تایید نیست.
درمان چاقی یعنی جلوگیری از شیوع سرطانها
دکتر فهیمه یاری قلی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اینکه چاقی و اضافه وزن در دنیا و بهخصوص در بین زنان بسیار زیاد است، افزود: چاقی ارتباط مستقیمی با بیماری سرطان دارد و هرچه در این زمینه تلاش شود برای جلوگیری از بیماریهای دیگر مفید خواهد بود، بنابراین آگاهی و ارتقای سواد سلامت مردم بسیار اهمیت دارد.
خبرنگار؛ مهدیه باوفا
انتهای پیام/