پاسخ استاندار فارس به ماندن یا نماندنش؟!
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر استان فارس: خبرنگار حلقه وصل حاکمیت و جامعه هستند
۱۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۴مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، از آغاز برداشت انجیر، از نظام میراثی مهم جهانی انجیرستان دیم شهرستان استهبان خبرداد و گفت: برداشت انجیر در شهرستان استهبان از نیمه دوم مرداد ماه آغاز می گردد و تا اوایل مهر ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فارس به روز از استهبان، مهدی اعیان منش بیان داشت: شهرستان استهبان با دارا بودن حدود ۲۶هزار هکتار باغ انجیر، مقام نخست از نظر میزان سطح زیر کشت انجیر دیم را در جهان به خود اختصاص داده است که از این میزان ۲۲۵۰۰هکتار بارور و ۳۴۵۰هکتار غیر بارور می باشد و پیش بینی می گردد از این سطح حدود ۱۸ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار گردد .
اعیان منش گفت: حدود ۷۵ درصد از انجیر خشک این شهرستان به کشورهای چین، هنگ کنک، ویتنام، هند، مالزی، تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر و مابقی در داخل کشور مصرف می شود و انجیر استهبان یکی از شش محصول ثبت شده در نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی در ایران می باشد که این امر باعث شناخت بیشتر این محصول در جهان گردیده است.
این مقام مسئول بیان داشت: در سال گذشته حدود ۱۹هزار تن انجیر خشک به ارزش ۵۶میلیون دلار صادر شده که نسبت به سال قبل ۱۷٫۶درصد رشد وزنی و ۲۱درصد رشد ارزشی داشته است و همچنین در سه ماهه اول ۱۴۰۳ میزان ۱۴۱۹تن انجیر به ارزش ۴میلیون دلار با رشد ۲٫۹درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل صادر گردیده است.
اعیان منش افزود: در سال جاری وزش باد در زمان گرده افشانی، افزایش دما، تداوم گرما و تنش دمایی پس از تشکیل میوه موجب کاهش قابل ملاحضه محصول شده است که بخشی از آن با توصیه های کارشناسی قابل کنترل می باشد و توصیه های حفظ درخت در شرایط خشکسالی از جمله اجرای مالچ سنگی، سایبان، هرس اصولی، آبیاری کمکی به موقع باغات، سفید کردن تنه درختان وکاهش میزان بردهی در اختیار بهره برداران این بخش قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان عنوان کرد: در شهرستان استهبان دو زنجیره ارزش تولید، چهار واحد فرآوری و ۱۳واحد بسته بندی انجیر به صورت کارگاهی و کارخانه ای وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه انجیر فراهم می کند.
انتهای پیام/