شیراز؛ میزبان بخش رادیویی جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶انتخاب هیئت صلح و سازش آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) به عنوان هیات برتر صلح و سازش کشور
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۰مراسم اختتامیه بخش رادیو تئاتر هجدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت با معرفی برگزیدگان این بخش در شیراز برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فارس به روز، مراسم اختتامیه بخش رادیو تئاتر هجدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت شب، ۱۹ آبانماه در سالن همایشهای شهر شیراز برگزار شد.
سردار حسن عبداللهزاده، جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس در این مراسم یاد شهید آوینی را گرامی داشت و گفت: شهید آوینی شخصیتی بود که میخواست هر را به عنوان ابزاری برای خدمت به ظهور استفاده کند.
وی با بیان اینکه نگاه تمدنی شهید آوینی به سوی آخرالزمان و ظهور منجی از هنرمندان خواست تا این نگاه تمدنی شهید آوینی را دنبال کنند و افزود: هنر متعهد در خدمت ظهور است.
هنر متعهد در خدمت ظهور است
عبداللهزاده در ادامه به برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت اشاره کرد و گفت: مقاومت نقطه مقابل سازش است و یعنی عاشورا و مکتبالشهدا(ع) یعنی اینکه عدهای از عزیزان این مرز و بوم جانانه ایستادند و اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک این وطن را دشمن غصب کند و اگر امروز هنرمندان ما این جانفشانیها و مقاومتها را با هنر خود روایت نکنند چه بسا که دشمنان حقیقتها را تحریف کنند و چیزی از واقعیتها را به نسل جوان ما منتقل کنند.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس اظهار کرد: امروز برخی از افراد به دنبال توطئه علیه کشورمان هستند و به خصوص میخواهند در فضای مجازی و با استفاده از ابزارهای نوین واقعیتها را تحریف کرده و دوران قبل از انقلاب را تطهیر کنند غافل از اینکه در ۲۰۰ سال گذشته چه در زمان قاجار و چه پهلوی هر کجا جنگی رخ داد، بخشهایی از خاک این کشور را از دست دادیم اعم از بحرین و قسمتهایی که امروز در اختیار ترکیه و افغانستان است اما در ۸ سال دوران دفاع مقدس حتی یک وجب از این خاک غصب نشد.
وی، گفتمان انقلاب اسلامی و امام راحل را گفتمان مقاومت عنوان کرد و افزود: امروز اگر دشمن و فریبخوردگان آنها در مقابل انقلاب اسلامی قد علم میکنند و جنگ شناختی و ترکیبی راهانداختهاند، به این دلیل است که انقلاب اسلامی دارای قدرت و یکی از اضلاع قدرت در منطقه آسیای غرب است.
عبداللهزاده تأکید کرد: آمریکاییها میدانند اگر روزی این مملکت به عنوان ژاندارمشان در منطقه آسیای غرب بود اما امروز انقلاب اسلامی در مقابل اهداف آنها قرار گرفته است و اینگونه نیست که آنها را به حساب آورد.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس یادآور شد: در دوران دفاع مقدس حتی به سیم خاردار نیاز داشتیم که با واسطه به کشورمان آید اما امروز جمهوری اسلامی چنان قدرت بازدارندهای در مقابل ابرقدرتها دارد که در آمریکا بحث میکنند چگونه باید خود را در مقابل قدرت جمهوری اسلامی آماده کنیم که به بازدارندگی لازم برسیم. این بسیار مهم است.
وحید فخر موسوی، دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت نیز در این مراسم گفت: هجدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت در سال جاری در ۶ بخش بینالملل، نمایشنامهنویسی، تئاتر خیابانی، رادیو تئاتر، تله تئاتر و تئاتر صحنهای برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون بخش بینالملل و تئاتر خیابانی به ترتیب در کشور عراق و شهر یزد برگزار شده است، افزود: بخش رادیو تئاتر این جشنواره نیز طی روزهای ۱۷ تا ۱۹ آبانماه در شیراز برگزار شد.
ارسال ۸۰ اثر در بخش رادیو تئاتر
فخر موسوی ادامه داد: ۸۰ اثر از سراسر کشور در این بخش به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۱۱ اثر از استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، همدان، گیلان، قزوین و فارس جهت داوری به شیراز آمدند و طی سه روز اجرا داشتند و در نهایت داوری شدند.
دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت یادآور شد: در بخش رادیو تئاتر سه اثر به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی خواهند شد و مابقی آثار جوایزشان را در مراسم اختتامیه دریافت کردند.
سیدمحمد بنیادی، مدیر بنیاد فرهنگی «روایت فتح» نیز در این مراسم یاد شهید آوینی را گرامی داشت و گفت: هنر، شیدایی حقیقت و قدرت بیان آن است و هنرمند کسی است که قدرت بیان این شیدایی را از خداوند متعال گرفته باشد.
وی با تأکید بر اینکه این اخذ و گرفتن قدرت بیان از خداوند تنها به واسطه ایمان قلبی محقق خواهد شد، از حضور تمام هنرمندانی که در این شرایط در جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت شرکت کردهاند قدردانی کرد و گفت: این حضور پررنگ هنرمندان متعهد و انقلابی، مصداق جهاد و همت و غیرت است.
بنیادی با یادآوری قریب ۴ دهه از برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت میگذرد، از تمامی هنرمندانی که تاکنون در این جشنواره شرکت کردهاند قدردانی کرد.
مدیر بنیاد فرهنگی «روایت فتح» همچنین از همکاری مسئولان سپاه فجر و مدیران کوشای این استان که با نگاه جهادی و با تمام امکانات و ظرفیت در کنار جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت ایستادهاند نیز قدردانی کرد و یاد شهدای حادثه تروریستی حرم مطهر شاهچراغ(ع) را گرامی داشت و تأکید کرد: همه ما شریک غم مردم فارس هستیم.
افزایش اعتبار گروههای شرکتکننده رادیو تئاتر
وی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: اعتبار هر کدام از گروههای شرکتکننده در این بخش از جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت مبلغ ۱۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
در ادامه این مراسم ناصر سوهانی، یکی از داوران این جشنواره به قرائت بیانیه هیئت داوران که در آن به معرفی برگزیدگان این بخش هم پرداخته شده است، پرداخت.
در این بیانیه آمده است:
رادیو تئاتر به عنوان حوزهای میان رشتهای با تلفیق دو زمینه نمایش رادیویی و اجرای زنده بر روی صحنه، با حدود یک دهه قدمت عرصه نوظهوری در هنرهای نمایشی محسوب میشود که در برخی کشورها صاحب اجرای حرفهای و گیشه شده است، اما هنوز ظرفیتها و امکاناتش در ایران مورد شناخت دقیق هنرمندان قرار نگرفته است.
گرچه صداپایگی، حضور میکروفون درصحنه و خوانش بازیگران از روی متن مبنای رادیوتئاتر است اما باید به تفاوتهای آن با نمایشنامهخوانی و نمایش رادیویی توجه ویژه داشت بنابراین هیئت داوران ضمن تشکر از تلاشهای ستودنی گروههای حاضر در بخش رادیو تئاتر هجدهمین دوره از جشنواره بینالمللی مقاومت، تأکید بر موارد ذیل را به عنوان مؤلفههای اصلی اینگونه ضروری میداند:
– متن اختصاصی و متناسب با ظرفیتهای ژانر
– طراحی لباس: باید توجه داشت سوای صدا، تناسب و تصویر بازیگر، به ویژه لباس با نقش، عامل بسیار قابل توجهی است.
– دکور، طراحی صحنه و میزانسن
– نورپردازی
– موسیقی
امید که طی دورههای آتی شاهد بهرهبرداری هرچه بیشتر هنرمندان از این امکانات و ظرفیتها باشیم.
جوایز بخش رادیو تئاتر ۱۸ امین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت
بخش فولی آرت و افکت:
کاندیدا:
محمدرضا قبادیفر برای نمایش در لانه زنبور از تهران
کیوان باقلاچی برای نمایش آخماز از اردبیل
رحمان سلیمانزاده برای نمایش پل حمید از تبریز
جایزه: محمدرضا قبادیفر
بخش تهیهکنندگی:
کاندیدا:
بهاره کاظمی برای نمایش روایت ناتمام زیبای خط خطی از قزوین
سولماز ملکی برای نمایش آخماز از اردبیل
دنیا فتحی برای نمایش در دل خاک از تهران
صادق وفایی برای نمایش در لانه زنبور از تهران
جایزه: سولماز ملکی
بخش نمایشنامهنویسی:
کاندیدا:
هاجر کوشکی برای نمایش بر سر نیزه هلال را دیدم از شیراز
پژمان شاهوردی برای نمایش یک و بیست دقیقه بامداد از رشت
اصغر خلیلی برای نمایش روایت ناتمام زیبای خط خطی از قزوین
بهمن پارسا آرا برای نمایش نفسهای زیر باران از اراک
صادق وفایی برای نمایش در لانه زنبور از تهران
تقدیر: هاجر کوشکی و پژمان شاهوردی
جایزه: اصغر خلیلی
کارگردانی:
کاندیدا:
شاهد مجتهدزاده اردبیلی برای نمایش آخماز از اردبیل
آرش جمالالدینی برای نمایش بر سر نیزه هلال را دیدم از شیراز
دنیا فتحی برای نمایش در دل خاک از تهران
بهاره کاظمی برای نمایش روایت ناتمام زیبای خط خطی از قزوین
علی حسینقلیزاده برای نمایش پل حمید از تبریز
جایزه سوم: دنیا فتحی
جایزه دوم: شاهد مجتهدزاده
جایزه اول: بهاره کاظمی
بخش بازیگری مرد:
کاندیدا:
شهرام ولیزاده برای نمایش بر نیزه هلال را دیدم از شیراز
حسین نوروز زاده برای نمایش آخماز از اردبیل
حسین اسفندیاری برای نمایش نامه های شرجی از همدان
عمار رسولی برای نمایش روایت ناتمام زیبای خط خطی از قزوین
سعید اسفندیاری برای نمایش در دل خاک از تهران
یونس کبیر برای نمایش پل حمید از تبریز
جایزه سوم: به صورت مشترک به حسین نوروززاده و حسین اسفندیاری
جایزه دوم : عمار رسولی
جایزه اول: ولیزاده
بازیگری زن
کاندیدا:
راحله رحیمی برای نمایش یک و بیست دقیقه بامداد از رشت
زهرا عبدلی دلاور برای نمایش گره آخر از همدان
لیلا فاتحی برای نمایش بر نیزه هلال را دیدم از شیراز
زهره میرزایی برای نمایش نفسهای زیر باران از اراک
بهاره کاظمی برای نمایش روایت ناتمام زیبای خط خطی از قزوین
سمیه رضایی برای نمایش در دل خاک از تهران
عارفه عارف فام برای نمایش پل حمید از تبریز
جایزه سوم: به صورت مشترک به سمیه رضایی و راحله رحیمی
جایزه دوم: بهاره کاظمی
جایزه اول: زهرا عبدلی دلاور
جایزه ویژه هیئت داوران به دلیل استفاده درست از مشخصات اجرایی رادیو تاتر به گروه نمایشی پل حمید به کارگردانی علی حسینقلیزاده از تبریز اهدا میشود.
جایزه ویژه هیئت داوران به پاس حضور مهرآفرین فرشته کوچک و هنرمند بزرگ عرصه رادیو تاتر در این جشنواره به سرکار خانم ثنا میرزایی اهدا میشود.
چهار گروه نمایشی در دل خاک و پل حمید و روایت ناتمام زیبای خط خطی و زنده عشق، مستقیم به بخش رادیو تاتر جشنواره بین المللی تاتر فجر معرفی خواهند شد. همچنین نمایش زنده عشق کاری از ناصر کریمی نیک جایزه راویان حماسه را دریافت کرد.
انتهای پیام/ن